Не критичні дні: як займатися сексом під час місячних?

Попри те, що ми з Вами живемо в сучасному світі і усвідомлюємо, що менструація - нормальна та природна частина життя кожної жінки, до цього фізіологічного процесу ставляться вельми неоднозначно. З юних років багатьох дівчаток і дівчат привчають до думки, що місячні - це брудно, непристойно і не для очей сторонніх. Зрозуміло, мами та бабусі не бажають своїм близьким зла і проблем! За часів їхнього дорослішання і молодості репродуктивна система жінки була навіть не вивчена до кінця, і зовсім не дивно, що жінки, які не мають доступу до секс-просвіту, соромилися цього боку свого життя і всіляко його приховували від очей чоловіків.

Зовсім не дивно, що при такому ставленні до менструації сексуальні відносини в цей період - табу. А відсутність якісного сексуального виховання на пострадянському просторі зокрема сприяло тому, що і сама менструація і все, що з нею пов'язано, обросло купою міфів, що мають мало спільного з реальністю. Але ми не будемо заглиблюватися в їх вивчення, а обговоримо інший, не менш важливе питання - чи можна займатися сексом в цей період, а також розберемося, як зробити секс під час менструації комфортним і безпечним. 

Що кажуть лікарі?

До інтиму під час місячних можна ставитися по-різному. Для кого-то це неприпустимо, для інших - в порядку речей. А хтось бачить свою партнерку особливо спокусливою в такі моменти. Але якщо говорити про точку зору медиків, то у цього процесу є як свої переваги, так і свої ризики. Але в цілому відмова від сексуальних відносин на період менструації не є обов'язковою умовою для здоров'я, тільки якщо Ваш гінеколог не наполягає на зворотному через особливості Вашого здоров'я. 

До числа плюсів варто віднести той факт, що багато жінок відзначають у себе в перші дні циклу підвищення лібідо через збільшення рівня естрогену. Це веде до того, що, по-перше, жінка отримує більш яскраві та насичені відчуття, займаючись сексом в ці дні, а по-друге - ближче до початку циклу можна також спостерігати посилене виділення природної змазки. Для тих, у кого зазвичай спостерігається її нестача, це може стати великим плюсом. Також в деяких випадках секс може знижувати больові відчуття. Ми вже звикли до того, що сексу в цілому приписують різноманітні цілющі властивості, але в даному випадку роль скоріше відіграє не сам процес, а отриманий в результаті оргазм, а саме - викид гормонів задоволення, якому він сприяє. Але не варто розраховувати на стовідсотковий ефект анестезії, адже менструальні болі можуть мати різну природу. Але спробувати, однозначно, варто. 

Якщо говорити про мінуси, то в першу чергу небезпека інтимних стосунків під час місячних полягає в тому, що в цей період організм жінки найбільш сприйнятливий до інфекцій. Шийка матки відкривається, завдяки чому хвороботворній флорі легше туди проникнути. Звичайно, це не говорить про те, що ймовірність захворіти зростає до ста відсотків, але вона стає вище. Тому займаючись проникаючим сексом, краще використовувати презерватuви, навіть якщо зазвичай Ви практикуєте інші методи контрацепції. І якщо вже ми заговорили про захист, не можна не згадати один дуже популярний міф, який говорить, що завагітніти під час менструації неможливо і секс сам по собі є природним контрацептивом. Але календарний метод, до якого, по суті, відносяться такі хитрощі, це метод планування вагітності, а не захисту від неї. І останній ризик, про який ми згадаємо - посилення кровотечі. У деяких випадках активний секс, який припадає на дні з найбільш рясними виділеннями, може привести до того, що кров буде виділятися ще більш інтенсивно. Швидше за все це не призведе до серйозних ускладнень, таких як ендометріоз, але лікарі все ж рекомендують відкласти секс до тих днів, коли місячні стануть менш рясними. 

Лайфхаки для “цих днів”

Якщо вірити статистиці, то порахувавши все "червоні дні" календаря ми побачимо, що у середньої жінки менструація забирає більше 6 років життя. Вдумайтеся тільки, цілих шість років! Це величезний термін, і Вам нема за що себе карати, відмовляючись від задоволення зайнятися сексом з партнером. 

Деякий час назад журнал MensHealth провів опитування, пов'язане зі ставленням до інтиму під час менструації. І його результати показали, що саме жінки найчастіше відмовляють в близькості своїм партнерам в цей момент. Причин тому може бути маса - дискомфорт, погане самопочуття і інші фізичні фактори. Але багато жінок відмовляються від сексуальних утіх, в тому числі і з-за збентеження і побоювання здатися перед партнером "брудною". Але в той же самий час більш половини опитаних чоловіків не бачили в цьому нічого такого і заявили, що були б зовсім не проти зайнятися любов'ю з партнеркою, в тому числі і в ці дні. Всупереч всім міфам, як з'ясувалося, чоловіки не падають в обморок від виду менструальної крові, якщо тільки не бояться крові в принципі. Звичайно, є і ті представники сильної статі, хто все ще вважає таку природну річ як менструація неприємною. Але така реакція виникає швидше у тих, хто має досить поверхові уявлення про жіночому тілі і фізіології.

Секс в період менструації може бути пов'язаний з деякими незручностями, причина яких фізіологічна - це і висока стомлюваність, і виділення, якими не хотілося б забруднити білизну. Але якщо є бажання і натхнення - багато інтимних труднощів можна подолати. І ми поділимося з Вами лайфхаками, які допоможуть зробити це!

На варті чистоти

Якщо прання простирадла не входить у Ваші найближчі плани, радимо подбати про його захист. Найпростіший і доступний варіант - щільний і широкий рушник. Таке, скоріше за все знайдеться в будь-якому будинку. Ми рекомендуємо зупинитися на темних відтінках, якщо це можливо - з чорної або коричневої тканини буде легше змити плями менструальної крові, якщо вона потрапить туди. 

Ну а для тих, хто не готовий жертвувати улюбленим рушником, в аптеці є спеціальні гігієнічні пелюшки, нижній шар яких виконаний з особливого матеріалу, що не пропускає вологу, а верхній - м'який і приємний до тіла. Такі пелюшки досить широкі і часто використовуються в різних гінекологічних цілях. Їх незаперечна перевага в порівнянні з підручними матеріалами полягає в тому, що якщо теоретично рушник може просочитися кров'ю наскрізь, особливо при інтенсивних виділеннях, то з пелюшкою такий ризик зводиться до нуля. 

Не ліжком единим

Ще одна ідея для тих, хто боїться забруднити все навколо - секс у ванній. Якщо у Вас простора душова кабіна або широка ванна - така локація відмінно Вам підійде. Крім того, посилене вироблення природної змазки зіграє Вам на руку - навіть під водою секс буде комфортним. Попросіть коханого сісти або лягти на дно ванни або душової, а самі улаштовуйтеся зверху. Секс у ванній хороший у багатьох аспектах, але найприємніший, мабуть, полягає в тому, що навіть якщо Ви і забрудните навколишнє оточення - досить буде просто обполоснути душову кабіну або ванну, в той час як улюблений диван кольору кави з молоком може виявитися безнадійно зіпсований. 

Однак, слід бути акуратними, адже надмірно гаряча вода в період менструації може негативно відбитися на жіночому здоров'ї і навіть спровокувати кровотечу. Зрозуміло, поніжитися в теплій ванні Вам не зашкодить, але будьте обережні у виборі температури.

Гігієнічні засоби

Ще один лайфхак для проникаючого сексу, яким користуються безліч жінок, це тампони. Але не ті, які ми звикли купувати в аптеці або супермаркеті. Мова йде не про звичні нам гігієнічні засоби, а про спеціальні тампони для сексу. Вони виконані не з вати, а з особливого матеріалу на основі медичного поролону. Вони надзвичайно м'які, приємні на дотик, легко вводяться, а також не дратують слизову і не шкодять здоров'ю. Вони надзвичайно зручні, адже насичуючись рідиною такі тампони спускаються ближче до входу в піхву, дозволяючи легко витягти їх з піхви. 

І якщо Вам здасться спокусливою ідея використовувати замість них звичайні тампони, які можна знайти в будь-якому магазині, то радимо Вам відмовитися від цієї затії. Справа в тому, що звичайні гігієнічні тампони будуть, по-перше, заважати в процесі, а по-друге - є серйозний ризик того, що він загубиться у внутрішніх складках піхви і тоді виникне потреба у допомозі гінеколога, щоб витягти його. А спеціальні тампони з асортименту секс-шопа не відчуваються в процесі фрикций завдяки своїй м'якості, і крім того, як ми вже сказали, легко витягуються.

Обираємо зручну позу

Як ми вже говорили, в період менструації геніталії стають більш чутливими, а через низьке розташування шийки матки проникнення може викликати болісні відчуття. Звичайно, можна обмежитися оральними пестощами, або петтингом, але якщо Ви любите проникаючий секс - варто приділити час експериментам. Якщо спиратися на дані статистики, найзручнішими позами для сексу під час місячних вважаються місіонерська, а також та, в якій обидва партнери лежать на боці. А від догги-стайл краще утриматися - глибоке проникнення може викликати дискомфорт. Також варто з обережністю практикувати будь-які пози, коли жінка зверху - вони також забезпечують глибоке проникнення. 

Атмосфера романтики

Чого вже гріха таїти, багатьом важливо, щоб секс був гарним, естетичним, що не завжди в'яжеться з менструацією. Тому один з варіантів, який ми можемо Вам запропонувати для вирішення цієї проблеми - інтимну напівтемряву. Вимкніть верхнє світло, запаліть кілька свічок або лампу з м'яким, розсіяним світлом. Інтимна напівтемрява додає атмосфері таємничості, а непривабливі деталі залишаються приховані в тіні. Але будьте обережні з використанням відкритого вогню, якщо не хочете, щоб до Ваших ігор приєдналася пожежна бригада. 

Як ми бачимо, немає ні найменшого приводу відмовляти собі в інтимі на період менструації. І щоб отримати від нього задоволення, досить дотримуватися простих рекомендацій - приділяти більше часу гігієні, адже організм чутливий до інфекцій, прислухатися до власних відчуттів і не соромитися говорити з партнером. Довірчі відносини і вміння відкрито говорити про інтимне життя зі своєю другою половинкою завжди важливо, але в період менструації, коли жінка стає як фізично, так і психологічно більш хиткою і вразливою, це особливо важливо. Секс повинен бути в радість обом учасникам процесу, тому радимо постаратися розслабитися, відкинувши в сторону стереотипи, і спробувати насолодитися процесом і близькістю з партнером. А простирадла, врешті решт, завжди можна випрати!

Відгуки

Не критичні дні: як займатися сексом під час місячних? (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Не критичні дні: як займатися сексом під час місячних?, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка