Секс-іграшки та мастурбація: посібник для вагітних

Вагітність — це особливий період в житті жінки, коли все перевертається з ніг на голову. Зазвичай цей період пов'язаний з питаннями та тривогами, особливо коли жінка чекає свого первістка. Тож всі побоювання за себе та за малюка всередині цілком зрозумілі. Тому логічно, що в цей період майбутні батьки (а особливо — матусі) задають собі та лікарям безліч питань. Одне з таких питань — чи можна майбутнім матусям користуватися секс-іграшками? 

Майже будь-яка жінка може підтвердити, що в період вагітності в організмі відбуваються безліч змін. Посилюється прилив крові до органів малого таза, змінюється гормональний фон. Багато жінок відмічають у себе підвищення лібідо та посилення статевого потягу. Тож дуже важко втриматися від спокуси побавитися з улюбленими інтимними іграшками, особливо якщо до вагітності Ви практикували такі забави. 

Секс-іграшки, мастурбація та вагітність: сумісні вони чи ні? Секс-іграшки, мастурбація та вагітність: сумісні вони чи ні? 

Задоволення, яке жінка отримує разом з оргазмом, жодним чином не може нашкодити її дитині. Навіть навпаки — під час оргазму в кров попадає безліч ендорфінів. А це, якщо Ви забули, гормон радості, який сприяє поліпшенню самопочуття, заспокоює, знижує тривожність. Водночас скорочення матки прискорюють кровообіг, завдяки чому покращується приплив кисню до плаценти. Тож оргазм приносить і дитині, і майбутній мамі суцільну користь. Але якщо Ви маєте підстави для хвилювання — варто звернутися до гінеколога, перш ніж піддаватися пориву пристрасті. Оглянувши Вас, спеціаліст точно зможе зробити висновки щодо того, чи варто Вам утримуватися від статевої активності, чи ні. Якщо ваш лікар дає добро на секс — можете радіти, в такому випадку улюблені інтимні цяцьки Вам точно не зашкодять. 

Але навіть в тому випадку, коли гінеколог дозволяє секс та забави з улюбленими іграшками, є певний ряд обмежень: 

  • Обирайте іграшки, виготовлені з гіпоалергенних матеріалів — силікону, металу, скла тощо. 
  • Обирайте компактні іграшки для внутрішньої стимуляції. 
  • Іграшки з міостимуляцією краще залишити на потім, адже наслідки від таких забав дуже важко передбачити.
  • Також варто особливо ретельно подбати про чистоту інтимних аксесуарів. 

Кліторальні іграшки — найкращий вибір для майбутніх мам

Як ми вже говорили, під час вагітності посилюється приплив крові до органів малого таза. Тож стимуляція клітора в цей період може подарувати відчуття, набагато сильніші ніж зазвичай. Якщо майбутня матуся сумує за секс-іграшками — кліторальні стимулятори прийдуть на допомогу. Вони подарують дивовижно сильний оргазм, а ми з Вами вже знаємо, що це корисно і для матусі, і для її малюка. 

Сьогодні існує безліч секс-девайсів, які може використовувати вагітна жінка. Вони подарують Вам насолоду, якої Ви так жадаєте, та не викличуть проблем зі здоров'ям. Найкращим вибором стануть кліторальні стимулятори Satisfyer — вони не передбачають агресивної та потужної вібрації, тож не заподіють жодної шкоди дитині. Якщо Ви досі не знайомі з вакуумною стимуляцією — це стане відмінною нагодою відчути щось новеньке. Такі девайси як Satisfyer Love Breeze та Satisfyer Curvy 3+ подарують Вам справді казкову насолоду. Ще один цікавий варіант — вібронасадки на палець, подібні до Satisfyer Teaser, або Satisfyer High Fly. Їх головний плюс полягає в тому, що такі іграшки можна використовувати і для звичайного масажу, і для сексуальних пестощів. 

Девайси для внутрішньої стимуляції та нюанси їх використання

Якщо пестощів клітора Вам недостатньо, то можна експериментувати також зі стимуляцією внутрішніх ерогенних зон. Але пам'ятайте, що до таких ігор варто ставитися з особливою обережністю. Під час вагітності жіночий організм особливо вразливий, тож гігієна іграшок варта особливо пильної уваги. До та після інтимних ігор вібратор необхідно очищувати, аби випадково не занести всередину шкідливі бактерії. Як ми вже казали — сама іграшка має бути виробленою з гіпоалергенних матеріалів та в жодному випадку не мати у складі фталатів. 

Також рекомендуємо пам'ятати, що жінка має дуже уважно дослухатися до власних відчуттів. Всі рухи мають бути плавними та ніжними, жодних рвучких фрикцій. Це стосується і введення іграшки в піхву, і самого процесу стимуляції. Якщо вже Вам дуже сильно кортить насолодитися фантастичним відчуттям наповненості, вибирайте невеличкі вібратори точки G. Ця чутлива зона розташована близько до входу в піхву, тож для її стимуляції не потрібне глибоке проникнення. 

Від чого вагітним краще утримуватися? 

Існує цілий ряд іграшок, які не шкодять здоров'ю жінки в її звичайному стані, але під час вагітності такі девайси знаходяться під суворою забороною. 

  • Вібротрусики, або трусики з віброкулею. Такі іграшки можуть подарувати неабияку насолоду, проте майбутнім мамам краще забути про такі штучки. Принаймні до завершення вагітності. Стимуляція такими девайсами може виявитися надто сильною та призвести до скорочень матки, які можуть стати причиною передчасних пологів та інших неприємностей, особливо в першому та третьому триместрах. 
  • Затискачі та вакуумні стимулятори для сосків також краще залишити до кращих часів. Навіть якщо Вам ну дуже сильно подобаються такі практики. Вся справа в окситоцині, який виділяється в процесі. На відміну від ендорфінів, окситоцин посилює скорочення матки, що також може призвести до передчасних пологів. Зазвичай лікарі радять утримуватися від будь-яких сексуальних практик, пов'язаних з грудьми, адже це може ускладнити перебіг вагітності. 
  • Різноманітні помпи для клітора та вагіни також варто відкласти на кілька місяців. Вони посилюють кровообіг у відповідній зоні, а як ми пам'ятаємо — під час вагітності посилюється приток крові до органів малого таза. Тож надмірне посилення активності кровотоку може призвести до таких неприємних наслідків, як відшаровування плаценти, або навіть відходу вод, що оточують малюка всередині. 
  • Якщо Ви не пробували анальну стимуляцію до вагітності, то знайомство з нею, якщо таке бажання виникне, краще відкласти на період вже після пологів. Адже ризик виникнення мікротравм анальних стінок у вагітних жінок підвищується, а разом ним стає вищим ризик потрапляння інфекції. 
  • Також на період вагітності варто відмовитися від БДСМ-практик та іграшок великих розмірів. Все, що викликає у матері відчуття дискомфорту, створює незручності для дитини. Адже гормони стресу матері через плаценту потрапляють і до дитини, створюючи в його організмі відчуття небезпеки навколишнього світу. 

Відгуки

Секс-іграшки та мастурбація: посібник для вагітних (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Секс-іграшки та мастурбація: посібник для вагітних, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка