Чи є секс у тих, кому за ...?

Старість в радістьЯк то кажуть, роки беруть своє… Але навіщо, власне, віддавати те, що можна і приберегти? З силою тимчасових рамок нам впоратися, на жаль, не вдасться і роки регулярно так і продовжать капати в наші скарбнички життя, але ось настрій і бажання цілком підвладні нашому контролю. Так чому б тоді не примножувати бажання насолоджуватися життям і брати від нього по максимуму з кожним, урочисто закріпленим за нами, роком? Так, вік може вносити корективи і робить це часом нещадно і безсердечно. Своїми правками він може змінити багато чого в житті людини, але… Але хто сказав, що це “багато” - виключно зміни негативного відтінку, які тягнуть за собою нудьгу, проблеми, смуток та інші “радості” життя, стереотипи про які так закріпилися в умах багатьох людей? Комбінація цифр в графі віку, рік народження в паспорті і, врешті - решт, отримання пенсійного посвідчення - не дорівнює припиненню життя, фінальній точці життєвої насолоди і початку кінця. Вік, яким би він не був, це лише певний етап, на якому Ви можете отримати нові можливості, навички, досвід, а також осягнути те задоволення від життя, любові, сексу, яке не осягали навіть роком раніше. І тут виникає питання. Якщо всі віки покірні лише любові, то як бути з сексом, який все ще миготить на одному ряду зі словом “вік”? Як продовжувати насолоджуватися цим інтимним процесом, якщо Вам вже далеко за … (тут повинен бути будь-який вік, який Вас цікавить)? Та й взагалі, почнемо з самого насіння, звідки проросло дане питання: чи є взагалі секс у тих, кому за…?

Якщо Ви на даний момент молоді і гарячі, пристрасні і сексуально активні, але прочитавши це введення, задумалися над питанням сексу в літньому віці і занепокоїлися про свою сексуальну долю в подальшому, то невеликий спойлер - секс є! Секс є в будь-якому віці, але ось про його якість, частоту і проблеми, з якими Ви можете зіткнутися у віці, ми розповімо далі. 

Сексу бути!

Прекрасний вікПереходячи за межу 50, 60, 70-річчя, Ви не підписуєте собі вирок, в якому прописане нудне життя літньої людини, якій вже нічого не хочеться, крім як сидіти днями на лавочці біля під'їзду або чекати улюблених передач, сидячи в затишному домашньому кріслі. Для когось такий сценарій життя і буде ідеальною старістю, але для когось він, безсумнівно, здасться прісним і не цікавим. Комусь в старості і секс подавай… А ті, хто знає, де брати, із задоволенням і візьмуть. З яких пір старість стала причиною, по якій потрібно відмовлятися від задоволення? При такому розкладі Ви якраз і підпишете собі вирок незадоволеності, якщо відмовитеся від інтиму в певний проміжок свого життя. Так що, не треба так. 

Якщо Ви все ще думаєте, що секс після 40, 50, 60, 70-ти років - це марна трата часу і сил, то ось Вам кілька фактів про користь сексу в будь-якому віці.

Чому сексом можна і потрібно займатися тим, кому за…?

1. Секс позитивно впливає на фізичне і психологічне здоров'я. В процесі коїтусу виробляється величезна кількість біологічно активних елементів, які сприяють прискоренню обміну речовин і зниженню рівня холестерину в крові. Секс є відмінним природним тренажером для серцево-судинної системи і дозволить нормалізувати кров'яний тиск. Заняття любов'ю можуть стати навіть відмінною профілактикою остеохондрозу і одним із способів зміцнення імунітету. Що стосується психологічного здоров'я, то секс - це чудовий і найвірніший спосіб підвищення настрою і зняття стресу, депресії. Саме цей інтимний процес може подарувати Вам відчуття щастя і радості. Хіба не цього Ви бажали собі у віці?

Вік не перешкода нічому2. Секс в літньому віці - це свіжий ковток молодості. Секс - справжнісінький еліксир, який дозволить Вам знову відчути себе молодим, пристрасним і здатним на багато пікантних речей. Хіба не круто відчути себе знову молодим і гарячим? А, можливо, хтось і зовсім не остигав з часів своєї молодості… Для жінок же секс здатний подарувати не тільки душевну молодість, але і фізичну. Жінка, у якої в житті присутній регулярний секс, виглядає на 5-10 років молодше свого віку, адже під час інтиму розгладжуються дрібні зморшки. І після цього факту Ви все ще думаєте, займатися сексом чи ні?

3. Заняття сексом в літньому віці сприяють поліпшенню пам'яті і рівня інтелекту. Британські вчені протестували кілька тисяч чоловіків і жінок, яким було вже за 55, на пам'ять і рівень інтелекту. У них також запитали, чи продовжують люди похилого віку займатися сексом і як часто. Результати даних тестів показали те, що чоловіки і жінки, які ведуть сексуальне життя в своєму віці, продемонстрували кращі показники відповідей. Жінки за 50, які мають регулярний секс, мають більш гарну пам'ять, ніж ті, які не віддаються сексуальному задоволенню. 

Секс відмінно активізує процеси головного мозку, адже в процесі відбувається викид гормону дофаміну, який якраз і відповідає за мозкову діяльність. Статевий акт підвищує швидкість мислення і реакції, а також стимулює увагу і мислення. Завдяки дофаміну і окситоцину, які активно виробляються під час сексу, частий секс може дозволити знизити ризики розвитку деменції. Саме тому експерти рекомендують займатися літнім людям сексом хоча б 2-3 рази на місяць.

4. Оргазми, яких Ви не відчували раніше. Якщо Ви чули про те, що після 40, а вже тим більше після менопаузи, жінки перестають отримувати задоволення від сексу і відчувати хоч будь-які оргазми, то це все міфи. У більшості випадків ситуація обертається з точністю та навпаки. Багато жінок починають відчувати більш яскраві, чуттєві і ефектні відчуття під час сексу тільки після 40 або менопаузи. Якщо за все своє молоде життя жінка так і не зазнала оргазм і зневірилася чекати дива, то як раз після 40 у неї може випасти чудовий шанс осягнути дане явище. Деякі жінки добровільно відмовляються від сексуальних насолод, живучи з думкою, що з віком жіночий організм втрачає здатність отримувати задоволення, але саме добровільна відмова від сексу - це найбільша помилка, яку Ви можете зробити в цьому віці. Вік у разі сексу - це не вирок. Вік ніяк не впливає на здатність відчувати оргазм, а тому яскравого фіналу Ви можете досягти і в 60, і в 70, і навіть в 80 років.

Любов і секс продовжують життя5. Підвищена витривалість. Відмінна новина і для чоловіків, а особливо для тих, хто в молодості відчував проблему передчасної еякуляції. Такі чоловіки, переступаючи поріг 40-річчя, з більшою ймовірністю можуть забути про цю проблему. Деякі гормональні зміни, які відбуваються в чоловічому організмі, сприяють можливості займатися сексом довше і отримувати більш тривалу насолоду. У будь-якому випадку і в будь-якому віці при передчасній еякуляції Вам допоможуть ерекційні кільця, які якраз і призначені для продовження тривалості статевого акту і підтримки стану ерекції. Так що приводу для печалі немає.

6. Секс - найкращий спосіб пережити клімакс. Менопауза - це абсолютно не привід припиняти статеве життя і відмовляти собі в задоволенні в другій половині свого прекрасного життя. Ті, хто стикався з клімаксом, знають, що період це не найсолодший і приємний. Але не будемо про погане, адже перекрити всі симптоми і хворобливі реакції організму на клімакс Вам допоможе саме секс. Регулярне статеве життя сприяє не тільки кращому кровообігу, але і впливає на психологічний стан жінки. Саме моменти задоволення, яскравих оргазмів і приємних відчуттів стануть тією паличкою-виручалочкою для жінки. Бажання ж сексу в період клімаксу нікуди не зникає, адже рівень тестостерону знижується куди повільніше, ніж рівень естрогенів. Багато жінок навпаки можуть відчувати ще більше бажання сексу саме після менопаузи.

7. Більше часу на секс. Прекрасний вік для насолоди один одним, адже діти вже обзавелися сім'ями і з'їхали з батьківського гнізда, а вільного часу стало в рази більше, ніж коли-небудь. Не потрібно нікуди поспішати, не потрібно дивитися за дітьми і витрачати енергію даремно. Вік, коли Ви надані самі собі і своїм хобі, уподобанням, заняттям і, звичайно ж, насолоді. Продовжуйте один одному життя хоч кожен день, адже тепер Вам нема від кого ховатися і ховатися. Хіба не прекрасний час для того, щоб осягнути нові грані задоволення? Адже Ви не забули, оргазм можна випробувати навіть в 80 і більше років?

Зрілий вік-ідеальний час для себе8. Нічого не завадить Вам насолоджуватися сексом. Після певного віку у жінок пропадає менструація і репродуктивна функція. Ніяких більше ПМС, критичних днів і переживань з приводу вагітності. Ніякого грудного вигодовування, годування, виховання дітей та інших турбот молодих батьків. До зрілого віку Ваші діти вже стануть самостійними і навіть, можливо, вже знайдуть своє сімейне гніздечко, успішно вилетівши з Вашого. Зрілий вік - це коли нічого не може перешкодити Вашій насолоді життям. Якраз саме час присвятити себе повністю собі, своєму задоволенню і навіть експериментам.

9. Кількість змінюється на якість. Хоч Ваш секс і не буде таким частим явищем, як це було в бурхливі молоді роки, але зате він цілком може зберегти свою якість. Зрілий чоловік не буде в порожню витрачати свою сексуальну енергію направо і наліво, а тому повністю зосередиться на задоволенні і себе, і своєї партнерки під час сексу. Для того, щоб зробити приємність, чоловік докладе всі свої сили, які він берег для цього чарівного моменту.

Незважаючи на всі перераховані вище бонуси і плюси сексу в літньому віці, зворотна сторона медалі, все ж, присутня.

З якими труднощами в сексі Ви зможете зіткнутися у віці?

Вам стільки років, наскільки ви себе почуваєте1. Слабка потенція у чоловіків. Щось хоч і не охота відпускати, але, все ж, вік забирає насильно. Після 40 років чоловіки можуть відчувати втрату чоловічої сили, недолік тестостерону і не таку стійку і жваву ерекцію. У більшості чоловіків знижується чутливість, а тому досягнення оргазму є більш проблематичним. Збудити зрілого чоловіка і “підняти” необхідний настрій стане справжнісіньким квестом для жінки. Дамі доведеться вдатися до експериментів або ж жіночим сексуальним хитрощам, щоб поставити чоловічий настрій в стрій. Ця місія може здатися складною, але вона не є нездійсненною. У цьому квесті Ви обов'язково знайдете ключ від дверей, що ведуть до оргазму. До того ж, це прекрасна можливість спробувати щось нове в сексі. Бути може, саме в зрілому віці Ви вперше прийдете, наприклад, до рольових ігор або до використання секс-іграшок… 

У будь-якому випадку, ця проблема вирішується і іншими методами. Можна звернутися з цим питанням до фахівця, який зможе відшукати причину слабкої потенції крім вікових особливостей. Або ж вдатися до таких секс-іграшок, як ерекційні кільця або віброкільця, які здатні підтримувати стан ерекції і тим самим продовжувати статевий акт. Для міцної ерекції знадобляться і вакуумні помпи, які також зміцнять і навіть злегка збільшать Вашу чоловічу гідність. Ну і, звичайно ж, різні препарати для підвищення потенції, в тому числі збуджуючі креми і гелі для стимуляції пеніса. У сучасному світі слабка потенція у чоловіків - це проблема, яку можна швидко вирішити і молодим хлопцям, і чоловікам у віці. 

2. Недостатня кількість змазки. У період менопаузи у жінок відбуваються зміни в роботі яєчників, які ведуть до падіння рівня вироблюваного естрогену. Внаслідок цього стінки піхви стають тоншими, а природної вагінальної змазки виробляється менше. Відсутність належного зволоження викликає неприємні і часом хворобливі відчуття під час статевого акту, дискомфорт і навіть пошкодження ніжної оболонки. Але ця проблема також не є критичною, адже на сьогодні існує безліч найрізноманітніших лубрикантів, які допоможуть вирішити це делікатне питання. Підібрати для себе відповідний лубрикант у Вас також не складе великих труднощів, адже широкий асортимент змазок надає Вам величезний вибір і лубрикантів на водній основі, і на силіконовій, і зі смаками/запахами, і органічних, і веганських, і інших-інших. Сухість піхви не стане перешкодою для отримання задоволення від сексу хоч в 30, хоч в 80 років. 

Сексу всі віки покірні3. Все ще є можливість зараження інфекціями. Багато по досягненню певних років свого життя вважають, що захист під час сексу - це вже зовсім не обов'язково. Так, після менопаузи у жінки репродуктивна функція зупиняється і можливість завагітніти зводиться до нуля. Переживання з приводу раптової вагітності можна відкласти в самий далекий і вже більше не потрібний ящик, а ось переживання про хвороби варто все ще тримати при собі. Інфекції, що передаються статевим шляхом, навіть у віці 80 і більше років можуть активно кочувати від партнера до партнера. Так що відмова від захисту в зрілому віці - це дуже необачне рішення. Ви ж не бажаєте на старості років замість отримання задоволення від життя отримати небажані і незаплановані походи по лікарях?

4. Відсутність сексуального бажання. У цьому пункті все дуже індивідуально. Деякі можуть зберегти свою сексуальну активність аж до 80 років, а деякі не хвалилися особливим бажанням і в молоді роки. Якщо Ви мали регулярний секс в молодості, то велика ймовірність, що в літньому віці Ваша сексуальна активність буде куди вище, ніж у тих, хто рідко мав статеві контакти. Те, що сексуальна активність з віком має тенденцію до спаду - це цілком нормальний процес, який переживають практично всі. Гнатися за колишніми успіхами і кількісними рекордами в сексі в зрілому віці вже не варто. Як говорилося раніше, секс в ці роки переходить в якість, а не кількість. Так що не варто занадто напружуватися через те, що сексуальне бажання стає не таким яскравим і захоплюючим як колись.

5. Все повинно бути в міру. Якщо в молоді роки Ви могли здійснювати неймовірні речі в ліжку, витворяти нечувані трюки і дивувати свою кохану людину своєю витримкою, швидкістю і стійкістю, то в літньому віці потрібно приборкати свій запал. Більш імовірно, що такого запалу в зрілі роки Ви відчувати і не будете, але, тим не менш, не слід перевантажувати себе акробатичними викрутасами або недосяжними висотами, темпами і швидкостями. Занадто інтенсивне статеве життя може перенаситити Ваш організм і створити стрес для серцево-судинної системи.До біса вік! Дуже велике навантаження на вже немолодий організм загрожує наслідками. Найбільше це стосується саме чоловіків, які можуть аж надто перенапружитися в процесі гонки за задоволенням. Тому, секс - хоч і корисне заняття в літньому віці, але він корисний лише тоді, коли займаєшся ним в міру.

Вік сексу не перешкода

Скільки б Вам не було років, головне, не старіти душею. А якщо душа бажає сексу, то не варто відмовляти собі в цьому прекрасному задоволенні. Секс в усі роки і часи залишається заняттям, яке допоможе не тільки отримати задоволення, але і зблизитися зі своєю коханою людиною, зняти напругу і по-справжньому розслабитися. Зрілий вік - це той чарівний період життя, коли Ви повністю надані тільки самому собі. Це час, коли Ви цілком і повністю можете зануритися в задоволення і насолоду. Навіщо витрачати такий величезний шматок життя даремно, якщо можна присвятити його інтиму? Насолоджуйтесь життям і не звертайте увагу на вік!

 

Відгуки

Чи є секс у тих, кому за ...? (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Чи є секс у тих, кому за ...?, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка