Міфи про мастурбацію

Довгий час мастурбація вважалася заняттям ганебним. І оскільки тема сексуальності в цілому була табуйована, згодом безпечний та абсолютно природний прояв любові до себе обріс масою міфів різного ступеня абсурдності. Розберімося з найпоширенішими з них!

Самозадоволення - доля самотніх

Існує поширена помилка, що мастурбація - це виключно доля невдах, які не можуть знайти собі сексуального партнера (або партнерку). А якщо Ви робите це будучи у стосунках - це явна ознака того, що з Вашої інтимним життям щось не так. Хтось сприймає мастурбацію партнера з ревнощами з цієї ж причини. 

Насправді ж все не так. Якщо така "любов до себе» не збіднює Ваше інтимне життя з партнером, то в ній немає нічого поганого. Більш того, мастурбація може допомогти розкритися як фізично, так і емоційно. А крім того, вивчення власного тіла допомагає зрозуміти, які пестощі Вам приємніші, що в цілому позитивно впливає на якість інтимного життя. Коли Ви напевно знаєте, що приносить Вам задоволення - про це простіше говорити з партнером. 

Мастурбація шкодить здоров'ю 

Міфи про те, що від онанізму погіршується зір, а на долонях починають рости волосся - це не більше, ніж брехня, яка не має під собою жодних підстав. Насправді ж заподіяти шкоду організму можна у двох випадках: при недотриманні норм гігієни або при занадто інтенсивної стимуляції, або використанні невідповідних предметів. 

Крім того, мастурбація сприяє загальному поліпшенню здоров'я - як фізичного, так і психологічного. Оргазм, який досягається в результаті мастурбації (як і будь-який інший оргазм), полегшує ПМС у жінок, підіймає настрій, знімає стрес і напруження, а також покращує якість сну.

Ви не зможете отримати оргазм іншим шляхом

Багато хто звинувачує вібратори та інші секс-девайси в тому, що вони роблять неможливим отримання оргазму іншими способами. Таке явище називається аноргазмією. 

Тут все працює з точністю, але навпаки - мастурбація, як ми вже з'ясували, допомагає розвивати свою чутливість. Процес мастурбації можна розглядати як якесь тренування, під час якої Ви поступово підвищуєте чутливість ерогенних зон. А значить, зможете швидше досягати оргазму під час сексу. 

Мастурбація викликає залежність

Довгий час вважалося, що отримання задоволення в поодинці призводить до гіперсексуальності, і робить людину залежною від оргазмів і самого процесу самозадоволення. Особливо це стосувалося жіночої половини людства. Якщо сексуальність і отримання задоволення без мети зачати дитину засуджувалися в цілому, то завдяки релігійним упередженням саме жіноча мастурбація піддавалася максимальному осуду. 

Зрозуміло, все це не більше, ніж міф. Патологічне посилення статевого потягу - це дійсно проблема, яка може виникнути. Але причиною тому є не мастурбація, а цілий ряд факторів як біологічних (гормональні порушення, пухлини яєчників і гіпофіза), так і психологічних. Безліч досліджень, що проводяться вченими, спростовують будь-який зв'язок гіперсексуальності з самозадоволенням. 

Відсутність бажання мастурбувати - ознака фригідності

Напевно Ви чули про те, що цим займаються всі. А ті, хто стверджують зворотне - брешуть. Це, зрозуміло, не так. Причин цьому може бути безліч. Як мінімум, у всіх нас різне лібідо і це абсолютно нормально. До того ж багатьом важливий не сам момент отримання оргазму, а контакт з партнером, близькість, обійми та поцілунки. Для таких людей на перше місце ставиться перш за все не оргазм. Тому для них самозадоволення не приносить такого задоволення, як взаємодія з іншою людиною. Це також варіант норми і про це важливо пам'ятати. 

Мастурбація призводить до безпліддя

З цього приводу лікарі одноголосно стверджують: це не так! Але разом з тим є кілька застережень. По-перше, слід дотримуватися правил гігієни. Попри те, чому саме Ви віддаєте перевагу для самозадоволення - рукам, або секс-іграшкам, їх потрібно утримувати в чистоті за допомогою спеціальних засобів для очищення. Це допоможе запобігти попаданню в організм бактерій і інфекцій, які можуть привести до безпліддя, або до складнощів із зачаттям. А по-друге - в деяких випадках чоловікам можуть рекомендувати утриматися від мастурбації, якщо це пов'язано з низькою кількістю сперматозоїдів. 

Як можна зробити висновок з усього сказаного вище - існує дійсно багато неправдивої інформації про шкоду "сольних розваг". Але слід пам'ятати - це абсолютно природний процес. Користь чи шкода визначається конкретною ситуацією, умовами й багатьма іншими факторами. З упевненістю можна стверджувати лише одне - нав'язування почуття провини та поширення міфів про неї несе набагато більше шкоди, ніж сам процес самозадоволення. 

 

Відгуки

Міфи про мастурбацію (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Міфи про мастурбацію, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка