Секс без проникнення

У наших реаліях заведено знецінювати будь-які сексуальні практики, в яких немає проникнення члена у піхву. Сексуальна культура, що існує на пострадянському просторі, акцентує дуже багато уваги на фалосах. Найчастіше з цим стикаються бісексуалки та лесбійки, які навіть у секс-позитивному середовищі можуть почути твердження, що знецінюють їх досвід, на кшталт “без хлопця не рахується”.

Відсутність будь-якого висвітлення цієї теми тісно пов'язана з відсутністю взагалі будь-якої сексуальної освіти у країнах СНД. Що ми зазвичай маємо на увазі, говорячи про секс? У 95% випадків йдеться саме про так званий “традиційний” пенісо-вагінальний акт. Інші види представлені в масовій культурі лише як своєрідне доповнення до основної страви. Наприклад, коли на огляді у лікаря йдеться про статеве життя, як багато лікарів уточнює, що сексуальна активність включає і оральні, мануальні та інші види пестощів?

Тому дуже багато людей, яким не підходить пенетрація, можуть почуватися так, ніби з ними щось не так. І все лише тому, що їхнє тіло не вписується в якісь загальноприйняті стандарти та потребує іншого підходу. Не дивно, що в таких реаліях багато хто соромиться говорити про свої особливості, боячись здатися неправильним в очах партнера.

А це точно секс?

Під час оральних та мануальних пестощів не відбувається проникнення геніталій, зате при цьому партнери отримують масу задоволення і можуть отримати оргазм. Найбільш зрозумілим прикладом будуть інтимні стосунки двох дівчат, в яких відсутній пеніс і може бути відсутнім його замінник, що не заважає отримувати насолоду. Але в них зазвичай присутні кунілінгус та мануальні практики. І такий статевий акт все ще залишається сексом. Ми вже давно переступили ту межу, коли це слово вимовляли пошепки та сприймали виключно як процес, необхідний для народження дитини. І тому маємо право спиратися на власні переваги та комфорт в цьому та інших питаннях, пов'язаних з інтимною темою!

Крім того, сприйняття сексу лише як контакту пенісу з піхвою може спричинити проблеми. По-перше — психологічні, пов'язані з почуттям неповноцінності, що поступово зростатиме. А по-друге — проблемами з фізичним здоров'ям. Тому що навіть без проникнення члена в піхву є ризик заразитися ІПСШ. Навіть якщо з Вашими інтимними зонами контактують виключно секс-іграшки та лубриканти, це не привід стверджувати в кабінеті лікаря, що статевим життям Ви не живете. 

Навіщо позбавляти себе задоволення? 

По-перше, задоволення — це досить широке поняття, яке кожний трактує так, як вважає за потрібне. Хтось отримує задоволення від пестощів грудей, комусь до смаку анальна стимуляція. А для більшості жінок наявність члена (або його замінника) в піхві взагалі не є обов'язковою умовою для отримання оргазму. Звісно, всі ми різні та до смаку нам також припадає різне. Але будова жіночих інтимних органів є такою, що в більшості випадків зовнішня стимуляція є набагато ефективнішою. Саме стимуляція головки клітора, самої чутливої ​​частини, сприяє посиленню задоволення та отриманню оргазму.

Також можуть існувати десятки інших причин, які стають на перешкоді отриманню задоволення від пенісо-вагінального статевого акту. Можливо, у Вас немає можливості скористатися засобами захисту, або хтось з Вас одужує після інфекції. А може, Ваша родина стала більше, і лікар рекомендував утриматися від подібних сексуальних практик на період відновлення організму. Також не варто забувати про існування різних психологічних тригерів — в цій ролі може виступати, наприклад, пережите раніше насильство.

Також хтось може вибирати для себе такий секс з причин, пов'язаних з фізіологією. Наприклад, цьому може бути причиною будова лобкової кістки дівчини, але є й інші стани, при яких вагінальне проникнення стає дуже болісним. Також чутливість вагіни у різних жінок може разюче відрізнятись. І навіть в одної й тої самої жінки вона може змінюватися з плином життя. Наприклад, прийом антидепресантів у деяких дівчат супроводжується зниженням чутливості інтимних зон. 

Але якою б не була Ваша особиста причина - вона абсолютно нормальна, правильна і має право вважатися "поважною". Не дозволяйте знецінювати свої почуття, і будьте уважні до почуттів інших! 

Та й "позбавляти" — це занадто гучна заява.

Можливо Ви не знали, але якщо не концентруватися на проникненні й фрикціях, секс можна відкрити для себе зовсім по-іншому. Ви отримуєте чудову можливість ще краще і ближче пізнати свого партнера, та й самого себе. 

І навіть тим, у кого немає причин відмовлятися від традиційного пенісо-вагінального сексу, ми можемо порадити вдатися до експериментів, відсунувши загальноприйняті сексуальні стандарти на потім. Замість того, щоб відразу перейти до найсолодшого, присвятіть час вивченню один одного. Влаштуйте собі імпровізований секс-квест, в якому чек-пойнтами стануть ерогенні зони Вашого партнера. А фінальним скарбом — неоціненні знання про те, як зробити приємність Вашій коханій людині та від чого отримуєте задоволення Ви самі. Секс без проникнення може подарувати Вам масу незвичайних і нових відчуттів, переживань, а також допоможе урізноманітнити враження. 

І ось Вам ще один аргумент на користь того, щоб цей експеримент все-таки здійснити! Іноді трапляються ситуації, коли зайнятися сексом немає можливості, а задоволення отримати дуже хочеться. Наприклад, місце не сприяє тому, щоб роздягнутися. Ось тоді і прийдуть на допомогу отримані навички! 

І навіть чоловіки?

Якщо з жіночими причинами утримуватися від проникнення члену в піхву все більш-менш зрозуміло, то коли ініціатором виступає чоловік — це найчастіше викликає здивування. Але, як і в ситуації з жінками, у чоловічої статі теж є ряд своїх причин утримуватися від проникнення пеніса в піхву. 

Хтось це робить у силу фізіологічних особливостей. Наприклад, є чоловіки, які страждають від занадто чутливої ​​головки пеніса. У таких ситуаціях вплив на цю зону викликає дискомфорт, або навіть біль. Хтось відчуває складнощі з ерекцією. А хтось відмовляється в силу психологічних причин. 

Але, як і у випадку з дівчатами, серед представників чоловічої статі також є ті, кому різноманітні пестощі й секс без проникнення здалися цікавішими та насиченішими за відчуттями, ніж традиційний статевий акт. Багато з них відкрили для себе цю сторону сексуальних практик у відносинах з партнером, або партнеркою, для яких пенісо-вагінальні контакти є неприйнятними. 

Як це пояснити? 

В ідеальному світі для відмови від вагінальної пенетрації взагалі не потрібні будь-які додаткові пояснення. Але в наших реаліях, швидше за все, Ваш партнер захоче почути відповіді на певні запитання, що у нього неодмінно виникнуть. Це цілком нормально, і більш того — про всі аспекти Вашого сексуального життя Ви обов’язково маєте говорити. Адже відвертість між партнерами — неодмінна умова для отримання сексуального задоволення. Не потрібно придумувати і репетирувати сценарій, а також "шанобливо" обґрунтовувати своє небажання вагінальної пенетрації під час сексу. Небайдужій людині має бути достатньо загальних формулювань — "я відчуваю дискомфорт, коли ти всередині", "мені боляче і неприємно, давай це зупинимо".

Як і в багатьох питаннях, пов'язаних з сексуальними стосунками, тут найбільш доречною буде відверта розмова і чесна спроба донести свої почуття і відчуття до партнера. Акцентуйте увагу на своїх відчуттях і тому, в який момент вони виникають, а також на тому, що це відбувається не через нього, а просто є Вашою індивідуальною особливістю. А якщо Ваша друга половинка наполягає на необхідності пенісо-вагінального контакту, варто замислитися про безпеку і екологічності таких відносин. Умовляння, маніпуляції і образи недоречні там, де мова йде про свободи і комфорті іншої людини. 

Не забувайте про те, що секс — це задоволення для обох учасників процесу, і обидва партнери повинні відчувати себе добре та в безпеці. І якщо Ваше "добре" полягає у відсутності будь-чого у піхві — це Ваше незаперечне право. 

Які альтернативи? 

Неможливість пенетрации часто заводить пари в глухий кут, і виникає логічне запитання — а що ж тоді робити? Але не лише пенетрацією насолоджуються люди, а значить, є маса способів подарувати один одному неймовірне, вишукане задоволення. 

  • Секс-іграшки, безумовно, є найпопулярнішим варіантом альтернативи вагінальній пенетрації. Вони відмінно доповнюють як мануальні, так і оральні пестощі. Тому, якщо Ви в силу різних причин хочете відмовитися від сексу з проникненням, Вам стануть у нагоді різноманітні стимулятори для клітора, мастурбатори та інші іграшки. В залежності від вподобань, кожен знайде щось для себе на віртуальних поличках. 

  • Багато пар знаходять вельми збуджуючою і пікантною взаємну мастурбацію. Це цікава практика, досить проста в реалізації. Підійде будь-яка поза, будь-яке місце. Крім того, це відкриває широкий простір для експериментів. Ви можете пестити себе, або один одного, разом, по черзі або сольно — тут вже все залежить від Ваших бажань. Можна обмежитися руками, можна додати лубриканти з різноманітними ефектами або девайси для задоволення! До пестощів можна додати фінгеринг (проникнення пальцем, або пальцями в піхву), але краще уточнить у партнерки, чи готова вона до цього. 

  • Ще одна цікава і практика, що користується популярністю, носить назву фроттаж, що походить від французького слова "тертися". Суть в тому, щоб тертися геніталіями об тіло партнера. Зовсім не важливо, одягнені Ви при цьому, і об яку саме частину тіла відбувається тертя. Можна взаємно тертися об геніталії один одного, або використовувати для цього інші частини тіла - коліна, сідниці, груди і так далі. 

  • Ще одну цікаву ідею можна почерпнути з фільмів для дорослих (так-так, навіть звідти можна дізнатися щось корисне). Можливо, ви бачили гарячі сцени, де член ковзає між грудей або сідниць дівчини. Це може бути дуже приємним, хвилюючим і збуджуючим. Тому, якщо Ви дівчина, що не практикує пенетрацию - сміливо пропонуйте таку альтернативу своєму партнерові. Гарантуємо, він оцінить! 

  • Ви можете на вечір перетворити свій будинок в спа-салон для дорослих, і побалувати кохану людину сеансом еротичного масажу. Візьміть на озброєння спеціальні засоби для масажу та приступайте до справи. Можливість розслабитися після важкого дня порадує будь-яку людину, тому Ви можете почати з розслабляючого масажу, і перейти до більш гарячих пестощів. Головна перевага такого методу в тому, що Ви можете легко знайти й нові знання і якісь ідеї абсолютно безкоштовно, скориставшись пошуком в інтернеті і навчальними відео на YouTube. 

  • Язик і губи — не тільки для прелюдій! Це цілком робочий спосіб подарувати партнеру оргазм. І навіть якщо оральні ласки для Вас не в новинку, можна спробувати знайти для себе нові способи. Можливо Вам відкриються якісь цікаві техніки, які Ви б хотіли випробувати на собі, або на партнері. 

Як ми бачимо, можливостей і способів дійсно багато. А їх комбінацій — ще більше. Але запорука успіху навіть не в тому, щоб бути про них обізнаним. А, скоріше, в тому, щоб бути уважним і турботливим партнером. Немає нічого більш сексуального, ніж довіра між партнерами! Саме тому вкрай важливо говорити про те, що Вам подобається, направляти партнера, якщо це необхідно. І зрозуміло, необхідно в м'якій (це важливо!) формі звертати увагу Вашої другої половинки на те, що доставляє Вам незручності, а тим більше - біль. 

Обираючи між "сказати" і "не сказати", не забувайте про те, що секс наче дзеркало відображає відносини в парі. І до того ж прямо на них впливає. Тому що коли одна зі сторін не задоволена сексуальним життям, в парі з'являється і поступово наростає загальна напруга. І врешті-решт можна зірватися на коханій людині, яка весь цей час і не підозрювала, що щось йде не так. І якщо Ви розумієте, що ідея сексу без пенетрації (або інших практик) для Вас краще, про це варто повідомити партнеру. Шанс того, що Ваша друга половинка зможе якось випадково з'ясувати Ваші переваги або має здібність читати думки вкрай малий. А тому потрібно постаратися і донести свою ідею до коханої людини.

Чим більше ми говоримо на незручні теми і обговорюємо свої "дивацтва", тим швидше вони перестають бути, власне, дивацтвами. І чим більше людей будуть розуміти і приймати особливість як частина норми, тим більше людей не буде соромитися говорити про те, що для них добре чи погано. 

 

Відгуки

Секс без проникнення (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Секс без проникнення, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка