Утилізація секс-іграшок

Екологічна усвідомленість — це тренд, який не стає з часом менш популярним. Особливо після того, як американська фотографиня опублікувала знімки, на яких була зображена бійка двох чайок за… фалоімітатор. Такий несподіваний кадр змусив багатьох людей замислитись про те, як правильно утилізувати улюблені, але застарілі секс-іграшки, щоб не нашкодити природі. 

Утилізація секс-іграшок — це делікатне питання, складне як з технічного боку, так і з морального. Поки що не існує спеціальних пунктів, в які можна було б здати старий вібратор. А принести в пункт прийому вторсировини реалістичний фалоімітатор чи мастурбатор — це зовсім не те ж саме, що здавати туди пластик або скло. 

То як правильно утилізувати секс-іграшки? Як зробити так, щоб Ваш вібратор не опинився на сміттєзвалищі, або навіть в океані? Нумо розбиратись!

Що буде, якщо просто викинути? 

Закону, який заборонив би Вам викинути фалоімітатор чи вібратор у звичайний смітник, не існує. Але тут така ж проблема, як і зі звичайним сміттям. Вміст баків опиниться на міському звалищі, де буде розкладатись десятками та сотнями років. У виробництві секс-іграшок використовуються такі матеріали, як пластик, гума, силікон — саме вони не дозволять Вашим колишнім іграшкам зникнути за кілька років. На більшості упаковок навіть намальовані позначки, які забороняють викидати іграшку в смітник.

Ситуація з чайками, які грались штучним членом, може здатись кумедною, але вона ще раз нагадує нам — все, що лежить у смітнику рано чи пізно опиниться в океані. І згодом такі картини можуть стати цілком звичними оку наших нащадків. 

Як підготувати іграшку до утилізації? 

З яких би матеріалів не був виготовлений Ваш улюбленець — перш за все його треба вимити. Це варто зробити як мінімум заради того, аби не бентежити працівника сортувальної станції та не створювати додаткових складнощів тому, хто розбиратиме Ваш вібратор. Таких мір варто дотримуватись навіть у тому випадку, якщо Ви плануєте залишити іграшку в баку для прийому пошкоджених електронних приладів. Якщо іграшка працювала від батарейок — не забудьте їх вийняти.

Батарейки, як всі ми знаємо, утилізуються окремо. Їх також не можна викидати у звичайний смітник, оскільки вони можуть виділяти шкідливі речовини. Знаходячись на звалищі батарейки напрочуд активно будуть отруювати ґрунт.

Куди нести непотрібні іграшки? 

Складні гаджети, такі як вібратори, майже неможливо утилізувати повністю. Прогрес йде вперед, іграшки ускладнюються. А разом з ними стають складніше і способи їх перероблювання

Найпростіше з утилізацією металевих та скляних аксесуарів. Адже їх можна просто здати у пункти прийому відповідних матеріалів. Можливо тільки Вам доведеться відділити від пробки кристал, якщо він є в основі, або хвостик. 

Вібратори з пластику можуть бути утилізовані як будь-які побутові прилади. Тож їх можна лишати у спеціальних контейнерах, призначених для електроприладів. А от ситуація з силіконом більш складна — його не можна лишати в контейнері для пластикових виробів. Для них використовують різні методи перероблювання, тож для утилізації улюбленого вібратора з оксамитовою текстурою доведеться шукати приватні компанії. 

Мінімум, можливий для кожного

Звісно ж, далеко не у всіх містах можна знайти компанії, які займаються перероблюванням вторинної сировини. Але майже всюди є можливість робити мінімум. Наприклад, здавати на перероблювання батарейки та баночки від лубрикантів. Також можна утилізувати паперові упаковки від іграшок, якщо у приладу немає гарантії, за умовами якої коробку потрібно було б зберігати. 

Є і ще один спосіб знизити шкідливий вплив непотрібних девайсів на екологію. Він набагато простіше, ніж може Вам здатися! Секрет в тому, щоб ретельно обирати іграшку перед придбанням. Звертайте увагу на відгуки — зазвичай якісні іграшки ламаються значно рідше ніж їх бюджетні аналоги. А якщо у іграшки передбачена гарантія та можливість повернення виробнику — утилізація зламаного вібратора вже не буде Вашою проблемою. 

 

Відгуки

Утилізація секс-іграшок (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Утилізація секс-іграшок, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка