Люди, що вийшли за рамки статі. Або хто такі трансгендери?

Вийти за рамки статі - знайти свободу

 

ТрансгендерністьНародження дитини - це завжди свято для жінок, чоловіків, пар, які бажали, мріяли і бачили себе в ролі відмінних батьків прекрасних малюків. Багато людей ще при плануванні вагітності або на ранніх термінах вже щосили уявляли, хто ж у них народиться, деякі і зовсім висловлювали певне бажання на користь дівчинки або хлопчика, а деякі просто покладалися на долю і з нетерпінням чекали появи маленької людини, не надаючи особливого значення статі дитини. І це все нормально, адже практично кожен з нас коли-небудь замислювався про те, кого б він, можливо, хотів більше: дівчинку або хлопчика, при цьому не дискредитуючи ту чи іншу стать, а лише виявляючи власні бажання, викликані на підставі будь-яких подій з життя, особистого досвіду або просто внутрішнього голосу і відчуття, що ось хотілося б саме так. Це, як то кажуть, справа кожного , а тому - кожен має на це право. 

І ось таємниця починає відкриватися на певних термінах, коли вже можна побачити стать дитини на УЗД. Тут-то і відбувається розкриття всіх карт, після якого щасливі батьки очікують появи на світ або хлопчика, або дівчинки. Починається закупівля певних дрібничок, підбір колірної гами дитячої кімнати і, звичайно ж, моральна підготовка і покупка книг за типом “Особливості виховання хлопчиків/дівчаток” (потрібне підкреслити). Так, звісно, відбувається не у всіх, але ми описали збірний образ людей, які готуються стати батьками. Але справа тут зовсім не в дітях, не в вагітності або підготовці, а в тому, що життя - досить непередбачуване явище, яке може навіть найочевидніші речі піддати сумніву. І ні, справа навіть не про те, що УЗД може помилитися в позначенні статі дитини, а фахівець може просто не розгледіти певні фізіологічні ознаки через те ж положення плода в порожнині матки. Мова йде про більш глибоке і не тільки про стать, а й про гендер. Навіть будучи на 100% впевненим у статі майбутньої дитини і навіть тримаючи вже на руках новонародженого з точними фізіологічними ознаками хлопчика або дівчинки, які Ви ясно і очевидно бачите своїми очима, природа може мати свої, зовсім інші, плани. Які це, запитаєте Ви? На що ми коротко можемо відповісти - трансгендерні. З народження людина наділена особливими фізіологічними ознаками, які і визначають біологічну стать. Ключове слово - біологічну. Але крім нього, існує також і гендерна ідентичність, яка в більшості випадків збігається з приписаною при народженні статтю (цисгендерність), але бувають і випадки, коли ці характеристики суперечать один одному і не збігаються. Другий варіант людей і називають трансгендерами. 

Трансгендери - хто вони?

Трансгендерність

Почнемо з того, що трансгендерність - це розбіжність гендерної ідентичності людини з її приписаною статтю при народженні. З цього позначення логічно випливає те, що трансгендери - це люди, у яких статеві ознаки, дані їм при народженні, не збігаються з гендерною ідентичністю і внутрішнім самовідчуттям. Якщо говорити ще простіше, а краще на прикладах, то трансгендерність - це коли народилася дівчинка з усіма належними фізіологічними ознаками і особливостями, які апріорі визначають її до жіночої статі, але сама ж вона не відносить себе до даної біологічної статі, не відчуває і не ідентифікує себе дівчинкою. Аналогічно відбувається і з хлопчиками. Тобто, у випадку трансгендерів, біологічна стать суперечить внутрішньому самовідчуттю та гендерній ідентичності. Для того, щоб краще розібратися, варто дати визначення і таким термінам, як біологічна стать і гендер.

ТрансгендерністьБіологічна стать - це сукупність фізіологічних, анатомічних, генетичних і біохімічних характеристик, якими наділена людина вже з народження і які відрізняють, поділяють і застосовуються для ідентифікації чоловіка і жінки. 

Гендер - це також сукупність характеристик, але вже ті, що не відносяться до фізіології, а засновані на соціальній ролі людини в суспільстві. Це ті характеристики і особливості, які властиві маскулінності і фемінності.

Гендерна ідентичність - це власне внутрішнє самовідчуття людини і його приналежність до того чи іншого гендеру. Гендерна ідентичність може як збігатися з біологічною статтю, так і ні. Таким чином, жінка цілком може себе почувати чоловіком, а чоловік може виражати себе як жінка. Звідси також йде парочка термінів, які прямо випливають з гендерної ідентичності. Люди, у яких біологічна стать збігається з гендерною ідентичністю називаються цисгендерними. А ось люди, у яких зареєстрована при народженні стать не збігається з гендером називаються трансгендерними. Трансгендерність в перекладі також означає “вихід за рамки статі”, що вже теж відмінно описує дане явище. 

Існують також поняття бінарної і не бінарної гендерної системи. Існує категорія трансгендерних людей, які ідентифікують себе з протилежною статтю, а є і ті трансгендери, які в своїй ідентифікації виходять за рамки бінарної гендерної системи і володіють іншою ідентичністю. Таким чином, йде розподіл на бінарних трансгендерів і небінарних. 

Бінарна гендерна система - це система суспільного устрою, в якій існує дві певні статі і гендери - чоловічий і жіночий. На противагу цій системі існують і небінарні персони, чия гендерна ідентичність знаходиться за межами гендерної системи. Простими словами, бінарний трансгендер відносить себе до статі, протилежної їх біологічній, а небінарний трансгендер же не згоден з тим фактом, що гендер може бути виключно тільки жіночим і чоловічим, а тому не відчуває себе тільки жінкою або тільки чоловіком. Деякі бінарні трансгендерні чоловіки використовують термін FTM, що є абревіатурою до англійського виразу female-to-male, в перекладі означає «з жінки в чоловіка», а трансгендерні жінки використовують абревіатуру MTF - male-to-female, тобто «з чоловіка в жінку». Небінарні люди не ідентифікують себе з певною статтю зовсім.

Умовно трансгендерів можна поділити на певні групи:

Трансгендерність1. Жінка-трансгендер або транс-жінка - це людина, яка народилася з усіма чоловічими біологічними ознаками і при народженні якій була визначена чоловіча стать, але він ідентифікує себе жінкою, а не чоловіком, так як відчуває, що його біологічна стать не відповідає його гендерній ідентичності. У двох словах, це чоловік (при народженні), який відчуває себе жінкою.

2. Чоловік-трансгендер або транс-чоловік - це людина, що народилася з жіночими фізіологічними ознаками і зареєстрована при народженні під жіночою біологічною статтю, але внутрішньо відчуває себе чоловіком і не ідентифікує себе жінкою. Простими словами, це жінка (при народженні), яка відчуває себе чоловіком.

3. Агендер - це людина з небінарною гендерною ідентичністю, яка не відносить себе до якоїсь певної статі. Так би мовити, людина без статі або гендерно нейтральна особистість.

4. Бігендер - це людина, гендерна ідентичність якої може регулярно змінюватися під впливом будь-яких факторів: зовнішніх факторів, настрою, оточення, обстановки і т. д. Тобто, бігендер може ідентифікувати себе і бінарною жінкою або чоловіком, і небінарною особистістю, агендером і т. д. незалежно від біологічної статі.

5. Гендерквір - це людина з небінарним гендером, яка не є і ні чоловічої, ні жіночої статі, а знаходиться десь на периферії чоловічого і жіночого, або ж не є ні тим, ні іншим. Такий собі змішаний тип гендерної ідентичності, який не вписується в загальноприйняті стандарти бінарної системи. Деякі гендерквіри ідентифікують себе зовсім з іншою статтю, яка існує крім чоловічого і жіночого. Вони не згодні з тим, що існує тільки дві статі, а деякі гендерквіри і зовсім вважають, що “гендерквір” - це третя стать, яка доповнює і розкриває два загальноприйнятих. 

6. Транссексуал. Внесемо в даний перелік і транссексуалів, так як багато хто плутає і не розрізняє поняття трансгендер і транссексуал. Так ось, транссексуал - це людина (трансгендер), у якої гендерна ідентичність не відповідає біологічній статі, а тому вона прагне жити і функціонувати в суспільстві як повноцінна особистість, у якої гендер відповідає статі за всіма характеристиками. Тобто, це людина, яка за допомогою трансгендерного переходу здійснила зміну біологічної статі відповідно до її внутрішнього самовідчуття (гендерної ідентичності). Простими словами, транссексуал - це особистість, яка повністю усвідомлює свою приналежність до протилежної статі і робить все, щоб стати повноцінним його представником. Під трансгендерним переходом мається на увазі і хірургічне втручання для зміни зовнішніх статевих ознак, і медичні процедури, прийом гормональних препаратів, а також зміну юридичної статі і паспортного імені. Тобто, трансгендерність - це більш широке поняття, яке може включати в себе і транссексуальність. 

Особливості операцій по зміні статі

Набуття свободиОперація для жінки-трансгендера. Перетворити чоловіка в жінку - завдання дуже навіть здійсненне і, до того ж, технічно простіше і легше, ніж перетворення жінки в чоловіка. Особливість операції в тому, що чоловічі статеві органи видаляються, але зберігаються нервові закінчення і відгалуження. З пеніса і мошонки знімається шкіра, з якої формують статеві губи і піхву. Шкіра пеніса вивертається всередину, щоб створити реалістичний вигляд, а між внутрішніми статевими органами проводиться необхідний розріз і формується порожнина. Глибина такої новоспеченої піхви залежить від розміру чоловічих статевих органів, так як саме від розміру залежить кількість використовуваної шкіри. Зберігається також і невелика ділянка голівки чоловічого члена, з якого потім формують клітор. Змінам підлягає і уретра, яка коротшає в розмірі і виводиться в необхідному місці окремо, за принципом будови жіночої статевої системи. 

Варто розуміти, що піхва транс-жінки не здатна виділяти природну змазку, а тому під час сексу і інтимної стимуляції з секс-іграшками необхідно обов'язково використовувати зволожуючий лубрикант. Також протягом якогось часу потрібно буде регулярно використовувати дилататори або ж, іншими словами, вагінальні розширювачі, які будуть розширювати і підтримувати стан вагінального отвору, щоб він не затягнувся. У разі постійних і регулярних статевих контактів або інтимної стимуляції з секс-іграшками така потреба в дилататорах відпаде. 

І, звичайно ж, питання, що цікавить багатьох транс-жінок з приводу секс-іграшок. Так які ж секс-іграшки підійдуть для жінки-трансгендера? В даному випадку, жінкам дуже сильно пощастило, так як після реабілітації можна насолоджуватися практично всіма видами інтимних девайсів, починаючи від звичайних фалоімітаторів і вібраторів, і закінчуючи вакуумними стимуляторами для кліторальних ласк.

Операція для чоловіка-трансгендера. Перетворення жінки в чоловіка - більш складний процес, адже спочатку відбувається видалення матки і яєчників, чим справа не закінчується, а триває ще декількома операціями і маніпуляціями зі статевими органами. Після видалення & ldquo;непотрібних” деталей приступають до ушивання піхви ,а вже потім до копіткого процесу створення чоловічого статевого органу - пеніса.

Придбати собі пеніс можна двома способами: метоідіопластікою і фаллопластикою.

ТрансгендерністьМетоідіопластика. Метоідіопластика - це перетворення геніталій з жіночого типу в чоловічий. В даному випадку, це відбувається за допомогою клітора. Пеніс просто створюється і реконструюється з клітора, який в результаті гормональної терапії стає більшим в розмірі. А вся справа в тому, що структура клітора ідентична структурі чоловічого пеніса і володіє кавернозними тілами, капюшоном і голівкою. Клітор, як і пеніс, має властивість набухати під час збудження, а збереження під час хірургічної процедури нервових закінчень дозволить відчувати яскраві оргазми і зберігати природну чутливість. 

У разі перетворення жінки в чоловіка уретру навпаки подовжують і виводять її до голівки нового пеніса. Після цього невеликий член обертається шкірою минулих малих статевих губ і реконструкція пеніса добігає кінця. Справа залишається лише за мошонкою. Мошонка ж створюється з великих статевих губ, всередину яких поміщають протези яєчок. Таким чином, пеніс готовий і навіть має функцію ерекції, так як жіночий клітор також оснащений печеристими тілами, як і чоловічий пеніс. Відмінність лише в тому, що цих печеристих тіл недостатньо для того, щоб здійснити повноцінну ерекцію і привести член в достатній твердий стан. Такий пеніс зазвичай досягає 1-4 см, але іноді бувають і випадки, коли наближається і до позначки 8-10 см, але це рідкість. Через недостатню твердість і невеликий розмір новостворений член не пристосований до сексу з проникненням. Однак збережена чутливість може принести не менше задоволення і від інтимної стимуляції. Якщо ж все таки є бажання сексу з проникненням, то завжди на допомогу прийдуть подовжуючі насадки або спеціальні страпони, різноманітність яких на ринку секс-іграшок просто вражає. А ось для сексуального задоволення і мастурбації соло іграшок для трансгендерних чоловіків поки не так багато. Звичайні мастурбатори і штучні вагіни для повноцінної мастурбації не підійдуть, так як вони занадто великі за розміром для пеніса, “створеного” в результаті метоідіопластики. Але деякі лінійки мастурбаторів для трансгендерних чоловіків все ж можна знайти. Так, наприклад, мастурбатори Buck Off Sleeve і Packer Gear FTM Stroker - це спеціальні секс-іграшки, розроблені для трансгендерних чоловіків з метою насолоди чуттєвими відчуттями від погладжування і невеликих фрикцій, а також для якнайшвидшого звикання до свого нового тіла і статевих органів. Як говорить сам виробник: “любов до свого нового тіла - ось в чому суть мастурбатора Fuck Off”. Мастурбатор Fuck Off також вважається першою, спеціально створеною для транс-чоловіків, секс-іграшкою. Після його розробки з'явився і мастурбатор Packer Gear FTM Stroker, а також і наступні моделі мастурбаторів для транс-чоловіків не змусили себе довго чекати, а тому на ринку з'явився новий девайс цього ж виробника PerfectFit Buck Angel Kiss-X. Цей мастурбатор може похвалитися меншими розмірами, але навіть більшою ефективністю. Так що, якщо Ваш новий пеніс не відрізняється великими розмірами або знаходиться ще на початковій стадії росту, то саме Kiss-X стане ідеальним мастурбатором для справжньої насолоди. Ну а для тих, хто віддає перевагу наскрізним мастурбаторам виробник виготовив розкішну, м'яку модель Bro Sleeve, яка також відмінно підходить для трансгендерних чоловіків.

ТрансгендерністьФаллопластика. Фаллопластика - це повне створення, реконструкція або штучна зміна статевого члена хірургічним шляхом. Ця процедура набагато складніша метоідіопластики, але в разі успішного завершення і реабілітації транс-чоловік зможе отримати максимально реалістичний член, який практично один в один схожий на справжній. Відбувається ж створення пеніса методом протезування. Спочатку створюється форма майбутнього протеза, для чого з інших ділянок тіла беруться великі клапті шкіри, які стягують разом з жировим шаром. З цього шкірного клаптя формується форма майбутнього пеніса, який з'єднують з уретрою і кліторальною тканиною. Що стосується кліторальної тканини, то вона спеціально зберігається біля основи, щоб забезпечувати транс-чоловіка чутливістю. Уретру в даному випадку подовжують і формують новий сечовипускальний канал, щоб дати можливість чоловікові-трансгендеру мочитися як і всі чоловіки - стоячи. Але, справедливості заради, варто сказати, що такий новий член, на жаль, але не здатний до самостійної природної ерекції.

Після всіх цих хірургічних процедур, як тільки все заживе і не буде ніяких ускладнень, відбувається імплантація протеза. У стовбур вставляються спеціальні стрижні, які грають роль печеристих тіл, в черевну порожнину поміщають резервуар з фізіологічним розчином, а в мошонку транспортують помпу. Таким чином, натискаючи на помпу (мошонку), рідина з резервуара переміщається в стрижень в пенісі і відбувається механічний підйом члена. Тобто, такий механізм призводить пеніс в стан ерекції. Єдине "але" - член не збільшується при цьому в розмірах. Проте, при хорошому розкладі і вдалої реабілітації транс-чоловік отримує чоловічі статеві органи і повноцінне відчуття себе чоловіком.

Що ж стосується сексу і мастурбації / стимуляції, то в даному випадку можна практично все те, що роблять і використовують цисгендерні чоловіки для сексуальної насолоди. У плані секс-іграшок для мастурбації можна використовувати звичайні мастурбатори, наприклад, ті ж Fleshlight або девайси від інших крутих виробників і брендів. Так що не варто собі в чомусь відмовляти.

< h2>Вийти за рамки статі і дізнатися себе справжнього

СвободаЯк завершення, хочеться сказати, що трансгендерність - це не хвороба. Це одна з численних людських особливостей, якою нагородила людину природа. А так як у абсолютно кожної людини є свої особливості, дивацтва, фішки і родзинки, то кожен такий прояв не повинен сприйматися з агресією або запереченням. Адже всі ми різні, що не означає, що ми всі погані або не такі як треба і як прийнято. Рамки лише в нашій голові, причому це стосується не тільки трансгендерності, але і всього іншого, що існує і оточує нас в житті. А вихід із системи - це не завжди злочин, який тягне за собою покарання або суспільний осуд. Іноді, вийти за рамки загальноприйнятого - це відкрити для себе новий світ і погляд на життя і, врешті-решт, усвідомити себе і відчути гармонію.

Відгуки

Люди, що вийшли за рамки статі. Або хто такі трансгендери? (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Люди, що вийшли за рамки статі. Або хто такі трансгендери?, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка