Необхідність інтимної гігієни

     Інтимна гігієна - абсолютно необхідна річ як при активному статевому житті людини, так і просто в повсякденності. Ділянки геніталій людини вважаються найбруднішими через часті виділення, а також підвищену вологість. Тому там легко з'являються, поширюються і передаються інфекції. У зв'язку з цим дуже важливо стежити за гігієною інтимних частин тіла, щоб в майбутньому не виникло ніяких гінекологічних проблем.

     Прості правила інтимної гігієни
 
     Рекомендується підмиватися не менше і не частіше двох разів на день. Зараз існує безліч засобів для інтимної гігієни - гелі та спеціальні мила. Однак, в таких засобах дуже багато хімічних складових, які не впливають добре на шкіру. Навіть якщо виробник робить акцент на якійсь одній дуже корисній складовій в своїй продукції, не варто цьому сильно вірити. Найбезпечніший при цьому відмінно дезінфікуючий засіб - звичайне господарське мило. Воно щадить шкіру, менше всього іншого може викликати алергію. Єдиний мінус, який більшості людей не подобається - непрезентабельний вигляд і відсутність аромату яблука, полуниці та інших ароматизаторів. 
 
      Дівчатам підмиватися також потрібно у напрямку від піхви до ануса, тобто назад. Після туалету, до речі, теж витирати потрібно за таким же напрямком. Чоловікам при підмиванні варто направляти струмінь води від головки по стовбуру вниз до основи пеніса. Ні в якому разі при підмиванні не можна, щоб мило потрапляло всередину статевих органів, тому не засовуйте пальці, інакше можете нашкодити собі. 
 
      Перед заняттям сексом підмивання також важливе. По-перше, через виділення виникає неприємний запах, по-друге, щоб не передати один одному інфекцію. Якщо немає можливості відвідати ванну або душ, протріть в крайньому випадку вологою серветкою. Після водних процедур варто користуватися окремим рушником для інтимних зон, не беріть рушник, яким витираєте інші частини тіла. Рушник потрібно прати кожні 2-3 дні.

     Вибір білизни
 
     Наскільки б Вам не подобалися акуратні мереживні трусики або тонкі стрінги, така білизна може сильно натирати ніжну шкіру і викликати подразнення. Білизну варто вибирати зручну і без великого відсотка синтетики. Важливо не забувати прати білизну кожен день, адже всі виділення скупчуються на тканині. 
 
     Жіночі критичні дні
 
     Менструація для жінок - важлива проблема. Кожна дівчина хоче відчувати себе комфортно в такі періоди, наскільки це можливо. Прокладки потрібно міняти через кожні 4-5 годин, так як через них шкіра не дихає, а мікроби розмножуються дійсно швидко. Прокладок зараз існує велика різноманітність. Радимо вибирати менш синтетичні. Якщо Ви віддаєте перевагу тампонам, то їх також не варто носити занадто довго. Тампони не помітні під одягом, шкіра дихає, проте утворюється сприятливе середовище для мікробів, завдяки великому скупченню місячних всередині тіла. Зараз з'явилася новинка - капи, їх також називають менструальними чашами. Це невелика воронка, яка вводиться в піхву. У спеціальну ємність збирається кров, яку потім можна просто вилити. Такі чаші багаторазового користування, легко дезінфікуються, проте носити їх спочатку жінці, цілком можливо, буде незручно і некомфортно.
 
     При дотриманні чистоти інтимних місць тіла важливо і не перестаратися. Надмірне тертя викличе подразнення, часте миття може порушити природне внутрішнє середовище інтимних зон. І пам'ятайте, що правильна інтимна гігієна - запорука приємного сексу, гарного настрою і здоров'я.

 

Відгуки

Необхідність інтимної гігієни (1 відгуків)
15.10.2016
5 - Галина

Когда-то пробовала мыть интимные места хозяйственным мылом, мне лично оно очень сушило эту нежную зону, что вызывало значительный дискомфорт. Естественно, вскоре я перешла на другие средства. По моему мнению, гораздо лучше специальные гели для интимной гигиены, главное выбрать подходящий и хороший по составу. Я всегда выбираю такие, в которые входит молочная кислота и пантенол.

Відгук був корисним? Так (1) Ні (0)
відповідь Amurchik.ua

Уважаемая Галина.
Спасибо Вам за отзыв!

Відгук був корисним? Так (1) Ні (0)

Додати відгук про Необхідність інтимної гігієни, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка