Інтимна гігієна без світла та води

2022 рік видався надзвичайно складним. Майже щодня жителі України опиняються без електроенергії та водопостачання. Але попри всі жахіття побуту життя триває і тіло вимагає догляду за собою. Особливо чутливими є інтимні частини тіла, які також потребують гігієни. Тож сьогодні ми з Вами поговоримо саме про інтимну гігієну в умовах відсутності води та електроенергії. 

Перш за все нагадаємо, що нехтувати інтимною гігієною вкрай шкідливо для здоров’я. Пахові зони — це вологе та тепле середовище, а як ми пам’ятаємо, це є ідеальними умовами для розмноження бактерій. Навіть якщо Ви не маєте доступу до звичного побуту та комфорту, можна (і треба!)  доглядати за чистотою інтимних ділянок тіла. 

Спідня білизна

Її треба змінювати щодня, навіть в обмежених умовах, якщо така можливість є. Якщо її немає — на допомогу прийдуть щоденні прокладки, які вбирають виділення шкіри та тіла. З їх допомогою можна змінювати білизну не так часто, адже не відбувається прямого контакту інтимних зон з тканиною. Якщо говорити про матеріали та тканину, то найкращим варіантом, звичайно, будуть класичні трусики з бавовни, оскільки цей матеріал не перешкоджає диханню шкіри. Синтетичні трусики, стрінги та мережива — це, звісно, дуже гарно, але це не найкращий вибір в умовах обмеженого доступу до благ цивілізації. Крім того, синтетика та мереживо не так надійно захистять інтимні зони від переохолодження. 

Очищення інтимних зон 

Якщо у Вас є можливість підмиватись щодня теплою чистою водою з засобами для інтимної гігієни — це чудово. Але те, до чого ми звикли, може стати недосяжною розкішшю, принаймні на деякий час, тому треба користуватись тим, що є під рукою. Наприклад, вологими серветками. Можна придбати звичайні серветки для дитячої гігієни, або спеціальні антибактеріальні серветки для тіла, які підходять в тому числі і для очищення інтимних зон. Також для жінок важливо пам’ятати, що мити потрібно виключно зовнішні статеві органи. Піхва влаштована таким чином, що легко очищує себе з середини сама, тож якщо Ви не хочете порушити природний баланс мікрофлори — обмежтесь очищенням вульви, щоб запобігати розвитку інфекцій.

Чоловіча гігієна не менш важлива та складна, ніж жіноча. Нехтування нею також може призвести до неприємних наслідків, які потребуватимуть консультації лікаря. Бажано щодня промивати пахову зону та голівку члена за допомогою теплої води, але якщо такої можливості нема — підійдуть і вологі серветки. 

Звісно ж, всі маніпуляції, пов’язані з гігієною інтимних зон, повинні проводитись виключно чистими руками. Тож радимо подбати про те, щоб під рукою у Вас завжди був антисептик, яким можна очистити руки. А от від використання антисептика в якості засобу особистої гігієни краще утриматися, адже це може подразнювати шкіру та ускладнювати догляд за тілом. Тож залиште антисептик для рук, а інтимні зони очищуйте спеціально призначеними для цього засобами. І пам’ятайте — в жодному разі не можна нехтувати інтимною гігієною. В закритому вологому середовищі бактерії розмножуються дуже швидко та можуть стати джерелом неприємного запаху. 

Менструація

Менструальний цикл у жінок ніхто не скасовував. А як ми з Вами знаємо, в дні місячних жіночий організм особливо вразливий до інфекцій. Тож варто подбати про те, аби ці складні дні місяця пройшли максимально комфортно для Вас навіть в умовах обмеженого доступу до теплої води. Перш за все варто пам’ятати, що в дні місячних інтимна гігієна стає ще важливішою. Тому Вам потрібно особливо ретельно дбати про чистоту зовнішніх інтимних зон. Не забувайте, що руки, які торкаються статевих органів, мають бути абсолютно чистими. Якщо у Вас почалися місячні, а Ви перебуваєте у сховищі — забудьте про сором, адже це цілком природний фізіологічний процес.

 Рекомендуємо потурбуватись про те, щоб у Вас завжди були з собою звичайні прокладки, навіть якщо зазвичай ви користуєтесь іншими засобами. По-перше, через стрес, незбалансоване харчування та порушення сну цикл може збиватися. Тобто місячні можуть розпочатися раніше, або пізніше, ніж Ви очікуєте. Тож завжди майте з собою засоби особистої гігієни, аби уникнути незручних ситуацій. Крім того, якщо у Вас в запасі завжди буде прокладка, можливо Ви самі зможете допомогти жінці у незручному становищі. По-друге, прокладки простіші у використанні та утилізації, а разом з тампоном можна випадково занести в піхву бактерії. Також тампони важливо вчасно змінювати, аби уникнути СТШ — синдрому токсичного шоку. 

Навіть якщо Ви дуже сильно любите менструальні чаші — від них краще відмовитись на певний час, якщо тільки Ви не впевнені на 100%, що зможете правильно її продезінфікувати до та після використання. Якщо такої впевненості нема — краще скористайтеся прокладкою, аби не нашкодити собі. 

 

Відгуки

Інтимна гігієна без світла та води (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Інтимна гігієна без світла та води, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка