Сексуальні орієнтації, про які Ви не знали до сьогодні

Шановні знавці, увага, питання. Які сексуальні орієнтації Вам відомі? Можемо посперечатися, що для перерахування відомих сексуальних орієнтацій Вам цілком вистачить пальців однієї руки, як, власне, і більшості населення. Сучасна сексологія стрімкими темпами розширює горизонти людської сексуальності. Якщо раніше було відомо тільки про три типові орієнтації: гетеросексуальну, гомосексуальну і бісексуальну, то з часом з'явилася четвертий різновид сексуальності - асексуальність, суперечки з приводу якої ходять і до сьогодні. Але що ж скажуть дослідники зараз, коли люди охоче, з гордістю і відкритістю до всього світу діляться своїми почуттями, зізнаннями і відчуттями по відношенню як і до інших статей, так і власній. Подібно до кореня рослини сексуальні орієнтації проростають з основного стебла і породжують все нові і нові відгалуження. На даний момент відомо більше 10-ти сексуальних орієнтацій, про які Ви, швидше за все, і не здогадувалися. Але сьогодні ця ситуація виправиться і Ви дізнаєтеся трохи більше про цей дивний, але такий цікавий світ людської сексуальності.

А скільки сексуальних орієнтацій відомо Вам?

Загальноприйняті сексуальні орієнтації

Почнемо з найбільш відомих і поширених сексуальних орієнтацій, які ще здавна позначили як основні: гетеросексуальність, бісексуальність, гомосексуальність.

ГЕТЕРОСЕКСУАЛЬНІСТЬ - всіма відомий і найпоширеніший в світі тип сексуальності. Це сексуальна орієнтація, яка має на увазі під собою потяг виключно до протилежної статі.

БІСЕКСУАЛЬНІСТЬ - сексуальне явище, коли людина відчуває потяг як до своєї, так і до протилежної статі. Такі люди в рівній мірі можуть проявляти як сексуальний інтерес, так і романтичний до індивідів чоловічої або жіночої статі.

ГОМОСЕКСУАЛЬНІСТЬ - будь-якого роду потяг виключно до людей своєї ж статі. Гомосексуал в любовних відносинах, сексуальному потязі або з метою створення сім'ї віддає перевагу представникам своєї статі.

Деякі дослідники виділяють четверту сексуальну орієнтацію - асексуальність, яку також вважають типовим загальноприйнятим типом сексуальності.

АСЕКСУАЛЬНІСТЬ - це абсолютна байдужість до сексу і повна відсутність сексуального потягу. Варто зауважити, що асексуали не мають ніяких ідеологічних переконань з приводу сексу як явища і не мають на увазі позитивне або негативне ставлення до нього. Також асексуали не мають нічого спільного з фізичними вадами, нездатністю до статевого акту і продовження роду. Асексуали - це звичайні здорові люди, які, так склалося, просто не відчувають статевого потягу і не отримують належних або будь-яких емоцій від статевого акту.

Сексуальні орієнтації, про які Ви не знали

Прапори сексуальних орієнтаційАРОМАНТИЧНІСТЬ

Так, як злегка вище згадувалося про асексуалів, то було б дуже логічно відразу розглянути їх протилежностей - аромантиків. Якщо асексуальність - це відсутність сексуального потягу, то аромантичність - це відсутність емоційної підоснови і будь-яких романтичних почуттів до партнера. Така ось нелегка битва орієнтацій: секс без почуттів або почуття без сексу?

Секс у аромантиків має місце бути, як і статевий потяг. Відмінність від інших людей в тому, що секс для аромантиків - це лише фізіологічний процес без будь-якої романтики і емоційних почуттів.

АНТИСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Антисексуали на відміну від асексуалів можуть відчувати сексуальний потяг до чоловіка або жінки, але свідомо відмовляються від сексу і виступають проти нього. Причинами антисексуальності служать як свідомі ідеологічні переконання, так і релігійні принципи. Антисексуали вважають, що секс - це свого роду залежність, на ряду з алкоголізмом і наркоманією.

АУТОСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Люди-нарциси - знайоме вираження? Швидше за все, такі індивіди навіть є серед Вашого кола спілкування. Але чи в курсі Ви, що існує сексуальна орієнтація, подібно нарцисам? Аутосексуальність - сексуальне явище, в якому фетишем виступає власне тіло і власне Я. Простіше кажучи, аутосексуал може відчувати сексуальний потяг виключно до себе. Це настільки чудова і ідеальна людина, що краще і красивіше себе їй просто не знайти, можна навіть не намагатися. Загалом, життя за принципом “Навіщо мені хтось, якщо є я?”. Акцент на усвідомленій самоподачі і самозадоволенні.

До речі, якщо Ви віднесли себе до аутосексуалам, Ви чоловік і Ви захоплюєтеся своїм чоловічим достоїнством, то у нас для Вас є прекрасна річ - набір для виготовлення копії власного члена. Зведіть свою унікальну величну статую члена!

Прапори сексуальних орієнтацій

ГЕТЕРОФЛЕКСИБІЛЬНІСТЬ

Гетерофлексибільні люди - це гетеросексуали, яким в один момент захотілося альтернативного варіанту сексу, так би мовити, чогось незвичайного внести в сексуальне життя. Це індивіди, більшу частину життя займаються сексом з протилежною статтю, але іноді можуть побалувати себе і одностатевими забавами. На відміну від бісексуалів, представники гетерофлексибільності не стверджують, а часом і заперечують потягу до двох статей. Загалом, “один раз - не… не рахується”.

ГРЕЙСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Грейсексуальність - це певна тонка грань між гетеро/гомосексуалами і асексуалами. Грейсексуали - це люди, які на відміну від асексуалів, мають сексуальний потяг до чоловіків або жінок (незалежно від статі). Їх відрізняє лише те, що цей потяг до сексу у них має слабовиражений характер. Тобто, представники грейсексуальності можуть відчувати статевий потяг, але тільки в певний момент, під певний настрій або до певного типу людей.

ДЕМІРОМАНТИЧНІСТЬ

Деміромантики - це люди, які можуть відчувати романтичні почуття і відповідні емоції до партнера лише після тісного спілкування і емоційного зв'язку між один одним.

ДЕМІСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Демісексуальність, подібно деміромантичності, працює за таким же принципом. Демісексуали - це особистості, які не можуть випробувати сексуального потягу до людини, з яким не побудована міцний емоційний зв'язок і прихильність. Тільки після того, як демісексуал налаштує цей емоційний контакт, він зможе почувати до чоловіка або жінки романтичний і сексуальний потяг. Секс на одну ніч або спонтанний зв'язок з незнайомцем - абсолютно не варіант для представників демісексуальності.  

ЛІТРОМАНТИЧНІСТЬ

Літромантики - це особливий тип людей, які здатні відчувати романтичні почуття, любов і емоції до певної людини, але при цьому не хочуть і не бажають взаємності. Є ті, які люблять, і ті, які дозволяють себе любити. Так ось літромантики - це якраз представники першого варіанту. Це індивіди, яким властива романтика і любов до людини, але як тільки вони відчувають взаємність з боку партнера, це діє на них відразливим чином. Попросту, взаємність лякає літромантиків.

Сексуальну орієнтацію не вибираютьПАНСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Пансексуальність - це явище, яке має на увазі сексуальний потяг до абсолютно всіх індивідів, незалежно від статі і гендеру. Ні, це не бісексуальність, як можна подумати спершу. Це більш широке поняття, так як пансексуальність підкреслює не подвійність вибору між чоловіками і жінками, а повну незалежність від статевих характеристик. Пансексуали - це люди, для яких біологічна стать, або ж їх власна гендерна ідентичність не грає абсолютно ніякої ролі при виборі сексуального партнера. Пансексуальність - це любов не до статі, це любов до людини.

ПОЛІСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Полісексуальність - це суто індивідуальний набір гендерів, який привабливий певному індивіду. Якщо бісексуали вибирають собі в партнери як чоловіків, так і жінок, а пансексуали серед усіх, не дивлячись на стать і гендер, то полісексуали - це проміжне явище між ними. Полісексуал може відчувати потяг до кількох гендерів: чоловіків, жінок, трансгендерів. Але на відміну від пансексуалів, полісексуали розрізняють і визначають партнерів по статі та гендеру. Кожен полісексуал має свій індивідуальний набір гендерів і характеристик, які його приваблюють.

СКОЛІОСЕКСУАЛЬНІСТЬ

Сколіосексуали - це люди, які мають романтичний і сексуальний потяг виключно до трансгендерів (людям, народженим з певною статтю, але відчуваючими себе особистістю протилежної статі).

Ваше життя не стане колишнім

Тепер Ви трохи більше обізнані в сексуальних орієнтаціях. Відтепер Ви будете дивитися на світ ширше без примітивного поділу людей на традиційну і нетрадиційну орієнтації. Але головне одне - любіть людей незалежно від статевих ознак і гендерної самоідентифікації. Кожен має право бути щасливим!

Відгуки

Сексуальні орієнтації, про які Ви не знали до сьогодні (2 відгуків)
28.03.2019
5 - Centurio

Прикольно, канешн, все это узнать, но можно и не заморачиваться и творить любовь с кем угодно, как угодно и где угодно :)

Відгук був корисним? Так (0) Ні (0)
відповідь Amurchik.ua

Уважаемый Centurio.
Мы рады, что эта статья была Вам полезна)

Відгук був корисним? Так (0) Ні (0)
28.03.2019
5 - Zhdun

Святые угодники, да я же пансексуал!

Відгук був корисним? Так (0) Ні (0)
відповідь Amurchik.ua

Уважаемый(ая) Zhdun!
Спасибо Вам за отзыв.

Відгук був корисним? Так (0) Ні (0)

Додати відгук про Сексуальні орієнтації, про які Ви не знали до сьогодні, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка