Навіщо ми симулююємо оргазм, і як це відбивається на нас?

Якщо ввести в гугл запит "симуляція оргазму", одним з перших варіантів Вам точно видасть добірку рекомендацій, як зобразити в ліжку неземне блаженство. Автори викладають цілі добірки найрізніших порад, прислухаючись до яких Ви легко зможете переконати свого партнера, що він справжній секс-гігант, навіть якщо це не зовсім так. "Фахівці" в цих питаннях вказують, що варто звертати увагу на дихання, мову тіла, і навіть такі тонкі нюанси, що скорочуються вагінальні м'язи. І якщо зібрати всі ці поради та застосувати їх на практиці — скоріше за все у Вас вийде цілком переконливий перфоманс. Але ми пропонуємо копнути в цьому питанні глибше, і з'ясувати — хто і навіщо симулює оргазм, а також які наслідки це може мати. 

Театр багатьох акторів

Багато чоловіків готові з піною у рота доводити, що симуляція - виключно жіночі примхи, але це не так. І це підтверджується результатами дослідження Шарлін Мюлленхард, професорки кафедри психології Канзаського університету. Її дослідження "фальшивих оргазмів" користується величезною популярністю, а на його результати посилаються найчастіше. З 180 опитаних студентів чоловічої статі цілих 28% респондентів брехали під час пенісо-вагінального сексу. І 25% обманювали під час таких практик, як оральні пестощі або секс телефоном. А якщо вірити опитуванням від онлайн-видання Time Out New York, то 30.6% їх чоловічої аудиторії брешуть про те, що відчули оргазм. Звичайно, це не зрівняється з майже 67% жінок, які імітують досягнення вищої точки сексуального задоволення. Проте такі дані повністю спростовують теорію про те, що вдавання - виключно жіночі примхи. 

Багато представників чоловічої статі впевнені, що можуть легко розпізнати симуляцію. Причина все в тих же статтях, про які ми згадували вище. На ділі ж потрібно розуміти — всі ми індивідуальні. Зовнішні ознаки можуть проявлятися більш-менш яскраво у різних жінок. Це залежить від характеру, темпераменту, і навіть від наявності або відсутності якихось комплексів і затискачів у жінки. Більш того, навіть досвідченим дослідникам, які вивчають сексуальну поведінку жінок, доводиться обважувати своїх піддослідних величезною кількістю датчиків, оскільки кількість зовнішніх ознак занадто різноманітна. 

Визначити чоловіка-симулянта набагато легше. Жінкам легше дається акторська гра, коли мова йде про імітацію оргазму — жіночий організм не виділяє будь-яких біологічних рідин в обов'язковому порядку. А от чоловікам складно приховати відсутність еякуляції! Багато зізнаються, що використовують бар'єрні методи захисту, навіть якщо вони й не потрібні для запобігання. 

Симулювати не можна стимулювати!

У цьому реченні кому кожен ставить для себе сам. І причин тому стільки ж, скільки й людей, які стикаються з цією проблемою. Через дорослішання ми всі так чи інакше проходимо соціалізацію, яка хоч і відрізняється для чоловіків і жінок, але в деяких питаннях все ж перетинається. Один з таких питань — сексуальні стосунки. Сучасна культура нав'язує, що секс — це круто, його треба любити та кожен раз він повинен завершуватися оргазмом. А відсутність секс-просвіту і тенденції звертатися за допомогою до фахівців залишає людей наодинці з проблемою, яка виникає коли очікування і реальність не збігаються. 

Особливість суспільної думки про соціалізацію жінок полягають в тому, що вони завжди повинні бути готові піклуватися про чоловіків в цілому, і особливо — про партнера. Це стосується і питань, пов'язаних з сексуальними стосунками. Коли сторонні думки заважають зосередитися на отриманні задоволення, або статевий акт був поступкою партнеру, більш як 40% жінок на пострадянському просторі вважають за краще імітувати оргазм, щоб не зачепити самолюбство партнера, або ж турбуючись про його настрій. Іноді жіноча стать вдається до обману, бажаючи швидше завершити статевий акт. 

У випадку з чоловіками теж все не так просто. Основними причинами імітації чоловіки називають побоювання, що вони просто не зможуть досягти піку, і тим самим розчарувати або образити партнерку, зачепити її самолюбство. Насправді це дві сторони однієї медалі. Точніше, соціального сценарію, який існує вже багато років. У цьому сценарії жінка обов'язково повинна отримати оргазм, а чоловік стає за нього відповідальним. 

Крім того, у свідомості багатьох людей міцно (і безпідставно) закріплено, що оргазм обов'язково є маркером якості інтимних відносин. Якщо оргазм був — все пройшло добре. Не було — секс не вдався. Але такий підхід перетворює секс з обопільної задоволення в марафон. Потрібно фінішувати, бажано зробити це швидше. Але ж секс набагато складніше і багатогранніше! Можна отримувати задоволення від процесу, і це все ще буде хороший секс. Спробуйте не ставити собі кінцеву мету, а насолоджуватися поточним моментом, бути в ньому і відчувати його кожною частиною тіла. Не сприймайте оргазм як обов'язкова умова, за яке Вам поставлять оцінку "відмінно". 

Чим це загрожу? 

Перш за все, варто згадати про те, що симуляція майже завжди призводить до проблем у відносинах. Причиною розлучення майже 60% пар називають невдоволеність сексуальним життям. Хтось не задоволений сексом в цілому, але дуже часто причиною стає саме симуляція. 

Сьогодні Ви обманули партнера, він задоволений, його самолюбство не зачепити, і все добре. Але рано чи пізно Ви втомитеся обманювати, Вам захочеться більшого. Свідомо чи ні, але Ви будете більш вимогливі до партнера, причому зовсім не обов'язково це буде проявлятися в сексуальних питаннях. Недомовленість і нерозуміння — одні з найпотужніших чинників, що руйнують відносини. 

Проте вихід із ситуації є. Відверта розмова - краще розв'язання таких питань. Звичайно, можна кинути партнера і шукати того, який з півслова буде вгадувати Ваші бажання. Але таке рішення досить сумнівне. Звичайно, вирішувати Вам, але ми рекомендуємо попросити вибачення у партнера і, заручившись його підтримкою, шукати рішення разом. 

Якщо Ваші відносини тільки починаються і у Вас немає багажу у вигляді тривалої брехні, краще обговорити всі заздалегідь. Тільки уявіть, що випробує чоловік, дізнавшись через якийсь час, що Ваше задоволення, стогони насолоди та інші прояви задоволення - насправді фікція. Тому, якщо є можливість уникнути такого неприємного сценарію, краще докласти всіх зусиль для цього. 

Чи Вам самій було б приємно дізнатися, що всі Ваші кулінарні шедеври сім'я терпіти не може. З одного боку такий прояв жертовності може здатися милим, а з іншого - така тактика відбиває всяке бажання виправити ситуацію, адже створюється відчуття, що зацікавлені в цьому тільки Ви.

Обидві статі відсутність оргазму у партнера часто приймають на свій рахунок. І чоловіче і жіноче самолюбство це може сильно зачепити, але одна брехня породжує іншу. І замість того, щоб витрачати час на імітацію оргазму, ми рекомендуємо зосередитися на його отримання!

Як виправити ситуацію?

Говоріть про свої бажання. Секс — це процес, від якого повинні отримувати задоволення всі учасники, а не засіб задоволення партнера. Тому немає ніякої необхідності приносити власне задоволення в жертву. Будьте відверті насамперед з собою. Якщо Ви переживаєте за його самооцінку — не акцентуйте увагу на тому, що Вам не подобається в його діях. Навпаки, направте його увагу на ті дії, які доставляють Вам задоволення. 

Не бійтеся експериментів. Шукати нові джерела задоволення може бути весело як на самоті, так і в компанії Вашої другої половинки. Різноманітні ігри, сценарії можуть бути вельми цікавими й збудливими. А чим сильніше збудження - тим ближче пік задоволення! Якщо Вам хочеться чогось грубого і жорсткого - не соромтеся направляти партнера туди, куди Вам потрібно.

Технології приходять на допомогу не тільки у фантастичних фільмах! Придивіться до асортименту секс-шопів! Крім різноманітних гаджетів на полицях можна знайти безліч цікавих товарів, здатних вдихнути нове життя в Ваші інтимні гри. Причому таке рішення буде актуально і для жінок і для чоловіків! Не соромтеся доповнювати Ваші сексуальні ігри девайсами для дорослих — вони зможуть приємно урізноманітнити відчуття. 

Відгуки

Навіщо ми симулююємо оргазм, і як це відбивається на нас? (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Навіщо ми симулююємо оргазм, і як це відбивається на нас?, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка