Секс - найкращий природний антидепресант

Інтимна близькість рятує від депресіїЖиття сповнене безліччю яскравих і позитивних моментів, які хочеться проживати знову і знову. Але, справедливості і гармонії заради, воно насичене і не зовсім приємними подіями, створеними для життєвого балансу, і які варто побороти або хіба що просто пережити. Практично кожна людина протягом свого життя стикається зі складними, стресовими і важкими часами, при настанні яких здається, що ось-ось і до депресії рукою подати і до морального гноблення раз плюнути. Але щоб не дотягувати до глибоких і клінічних депресивних станів, слід вчасно вжити правильні та ефективні заходи. Для когось виходом і тим самим світлом в кінці тунелю можуть стати більш часті зустрічі з друзями або рідними, банальна відпустка і довгоочікуваний відпочинок десь далеко від дому, щоденні прогулянки на свіжому повітрі або нове, а, можливо, давно забуте старе хобі, хтось і зовсім пристраститься до алкоголю або почне заїдати важкі психологічні моменти солодощами або шкідливою їжею. У кожного свої способи виходу зі своєрідної “депресії”, які можуть як допомагати, так і навпаки, лише нашкодити. Але, щоб не допустити такого роду психологічних розладів і морального виснаження і не довести себе до клінічних випадків, людині може знадобитися лише трохи. Природна і така необхідна малість під назвою “секс”. Так як же секс може вивести зі стану депресії?

Депресію як рукою зняло

Прийнято вважати, що людині, яка знаходиться в пригніченому психологічному стані і депресії, варто налягати не на солодощі і фастфуд, заїдаючи всі печалі і образи, а на фізичні навантаження. Саме вони є дієвим відволікаючим маневром, який дозволяє забути про неприємні думки і відвернути людину від звичного стану. Фізичні навантаження формують нові нейронні зв'язки і сприяють генеруванню нових гілок думок і роздумів. А ось який вид навантажень вибрати, щоб і задоволення отримати, і темні хмари думок розвести руками, вирішувати тільки Вам. Тут на вибір і тренажерний зал, і банальна зарядка в домашніх умовах, і пробіжка по парку біля будинку, і навіть…  секс. Ось як на рахунок сексу? Відмінне фізичне навантаження, яке якраз і здатне поєднати приємне з корисним. 

Секс - найкращий природний антидепресантНу куди ж без британських вчених… 

Якщо вірити результатам досліджень британських вчених, то секс і як своєрідний вид фізичних навантажень, і як привід отримати сексуальне задоволення з повноцінним розслабленням - це кращий природний антидепресант для людини. Крім усього іншого, під час статевого акту важливий не сам фізичний процес, а й психологічний фактор, а саме почуття, яке партнери по сексу відчувають один до одного. Простіше кажучи, якщо дві людини відчувають закоханість або, можливо, навіть любов по відношенню один до одного, то ефект повинен бути куди яскравіше і результативніше. По-перше, обидва партнери і задоволення отримають набагато більше, і оргазм випробують куди яскравіше і швидше. А по-друге, боротьба зі стресом, апатією і депресивними станами буде набагато ефективніше. Чому ж так? А все пояснюється тим, що в людському мозку існує спеціальний відділ, який відповідає за почуття закоханості. Ця ділянка бере активну участь і справляє вплив на такі життєві процеси, як: емоції, пам'ять, сон, неспання, енергія і на інші стани, які сприяють виробленню дофаміну або ж, простими словами, гормону щастя, мотивації, радості і задоволення. На думку вчених, в процесі активного вироблення цього гормону, тривога, апатія та інші депресивні стани б'ють по гальмах і значно сповільнюються в своєму згубному розвитку. Таким чином, сексуальне задоволення виступає прекрасним природним антидепресантом і природними ліками від депресивних, тривожних і стресових ситуацій. 

Вплив сексу на психологічний стан людини

Секс, як відомо, позитивно впливає на всі сфери життєдіяльності людини. Це вплив і на фізичне здоров'я, і на сферу задоволення, і на психологічний стан. Не допустити наближення і розвиток депресії і всіх подібних гнітючих психологічних станів Вам дозволить активне вироблення ендорфіну, всім відомого як гормон радості. Тут все досить просто: немає достатньої кількості ендорфінів - значить підвищується ризик появи депресивних станів. А секс якраз - це той приємний процес, під час якого ці, такі необхідні, гормони і виробляються. Почуття пристрасті і закоханості врятує ваш психологічний станНі, звичайно ж, депресія та інші психологічні розлади не зводяться тільки до відсутності активного статевого життя, все може бути набагато глибше і серйозніше, що може бути виправлено тільки за допомогою фахівців. Але, якщо Ваш випадок не клінічний і Ви просто відчуваєте себе пригніченим, депресивно налаштованим, а навколо Вас суцільний стрес і тривога, то варто задуматися про приємне і чуттєве розслаблення. Секс може дійсно відвернути від похмурих думок і подарувати умиротворення і моральний спокій. Чому б і не спробувати? Така собі профілактика депресії, яка, до того ж, приносить небувале задоволення і насолоду. А ще, відсутність сексу в житті як жінки, так і чоловіка може бути причиною розвитку згубних станів, адже багато хто звик підсвідомо прагнути до заміни однієї дії іншою. Так, наприклад, жінки / чоловіки замінюють секс повним зануренням в роботу, звалюють на себе масу домашніх справ і обов'язків, надмірно захоплюються їжею і знатно переїдають. А це все, на хвилиночку, викликає і втому, і зайвий стрес, і ту ж депресію. 

Практично кожен стикався з ще одним неприємним станом, який дуже заважає повноцінному життю - безсоння. Подібне порушення сну є одним з ознак депресивного або стресового стану людини. І тут на допомогу також може прийти великий і могутній секс. Так як секс - це своєрідний спорт і непогані такі фізичні навантаження на організм, то заняття їм перед сном - це ідеальний варіант для розслаблення і відходу в сонне забуття. Після таких пристрасних і шалено приємних навантажень Вам просто не уникнути природного почуття втоми і стомлення, яке волею-неволею, але привертає сонливий стан і подальший міцний сон. До всього іншого, секс-це максимальне розслаблення не тільки фізичне, але і розумове. Розслаблене тіло і повна відсутність поганих думок, які переслідували Вас до чудового моменту статевого акту, дозволять вам зануритися у світ сну

Розквітайте разомІнформація для одиноких людей.  Якщо Ви не маєте постійного статевого партнера, але відчуваєте, що сексуальна розрядка - це те, що допоможе Вам вивести себе з певного депресивного стану, то мастурбація - це відмінний вихід. Мастурбація, як і секс, здатна виробляти в процесі інтимної стимуляції необхідні гормони щастя і радості, розслабляти організм і розум, а також насолоджувати людину приємними відчуттями і емоціями. Для цього Вам знадобиться лише запастися всім потрібним для цього пікантного процесу. Вібратори, фалоімітатори, мастурбатори, секс-машини і навіть секс-ляльки - це все і навіть більше може доставити Вам справжнє задоволення навіть у разі відсутності коханої людини поруч. Будь-якого роду секс-іграшки - це також прекрасний антидепресант і можливість отримувати насолоду коли і де завгодно. Мастурбація - найпростіший шлях для отримання дози гормонів щастя і задоволення. 

Секс - найкращі ліки?

Секс не може вилікувати від депресії в повній мірі і він не є панацеєю від тих чи інших психологічних розладів. Але хороший секс - це завжди приємний і корисний процес, який здатний полегшити симптоми депресії і знизити тривожність і стрес. Сексуальна близькість з партнером допомагає відчувати себе набагато краще як фізично, так і психологічно, а також дозволяє не допускати розвиток неприємних і пригнічуючих симптомів. Секс - це природний антидепресант, який може стати тією самою ложкою меду в бочці дьогтю. Займайтеся сексом, насолоджуйтеся мастурбацією і живіть з позитивними думками і настроєм.

 

Відгуки

Секс - найкращий природний антидепресант (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Секс - найкращий природний антидепресант, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка