Секс-ляльки: шлях від солом'яних жінок до штучного інтелекту

Пігмаліон і Галатея. Жан-Леон Жером. 1890 р.Цікавий і тернистий життєвий шлях до славного 21 століття пройшли не тільки фалоімітатори, що народилися з найрізноманітніших палиць, підручних засобів, овочів та інших довгастих предметів і не тільки вібратори, які на початку свого сходження в світ сексуальних утіх виглядали зовсім як інструменти тортур, але і секс-ляльки, які ще з давніх-давен розроблялися з метою прекрасної заміни справжнього коханця. На рахунок “розроблялися” - це, звичайно, голосно сказано, так як перші екземпляри і просто види секс-ляльок навряд чи взагалі можна назвати будь-якою технологічною і ретельно продуманою розробкою, але, тим не менш, такі способи сексуального самозадоволення беруть своє коріння ще з глибокого минулого. І куди ж без цікавих міфів і різних здогадок, коли справа стосується настільки пікантних тем і їх далеких історій. Як і будь-яка інша, настільки педантична тема, що цікавить багатьох і стосується підводних каменів сексуального світу людства, тема історії виникнення секс-ляльок оповита масою непідтверджених припущень, домислів і міфів. Якщо вже мова зайшла про міфи, то якщо занадто глибоко копатися в анналах історії, то не можна не згадати відомий давньогрецький міф про Пігмаліона. Якщо хто забув або зовсім не знав, то коротка суть даного міфу полягає в любові скульптора Пігмаліона до своєї ж скульптури, яку він створив зі слонової кістки. Статуя жінки була настільки прекрасна, що скульптор закохався в неї і став обдаровувати її подарунками, цілувати і вести бесіди, поки не попросив богів оживити його даму серця. Що, власне, в результаті і сталося. З сучасними ляльками такого дива, звичайно, не станеться, але як історія красивого кохання - має місце бути. Чим Вам не перший дзвіночок у створенні штучних жінок для прояву любові, причому як платонічної, так і фізичної? Які ж ще цікаві здогади з приводу походження секс-ляльок мандрують по світу з одних цікавих вуст в інші, дізнаємося далі.

Звідки ноги ростуть?

Приблизний макет ляльок для морських подорожей"Ти морячка, я моряк… Можна сміливо наспівувати у себе в голові, адже вважається, що перші секс-ляльки в тому вигляді, в якому вони могли існувати на той момент, з'явилися саме у моряків. Ще в далекому 15 столітті чоловіки, які йшли в тривалі плавання, зіткнулися з проблемою відсутності жінок на кораблі, а в результаті і сексу. І як же вирішувати дане питання, якщо жінка на кораблі - до нещастя, а відсутність жінок - це вже нещастя? Відповідь до банального проста - замінити жінок ляльками! Існує думка, що першими таким способом самозадоволення почали займатися моряки з Голландії, Італії, Франції та Іспанії. Не варто думати, що в 15 столітті чоловіки насолоджувалися високотехнологічними розробками кращих інженерів, що виготовляють ексклюзивні моделі секс-ляльок. Ні. Ляльки того століття навіть і близько не можна було назвати чимось реалістичним і хоч трохи правдоподібним. Перші штучні жінки, а точніше їх саморобні подоби, були зроблені зі звичайної соломи або підручного ганчір'я, яке знаходилося на кораблі. Для початку зшивалася фігура в повний зріст з тканини або шкіри, після чого вона набивалася соломою або ганчірками. На жінок, швидше за все, скидалося мало, але для морських голодних вовків, мабуть, було достатньо і цього. Ідеальна супутниця для далеких плавань, яка і бід не приносить, і зайвого не скаже, і в будь-який момент втішити зможе.

Незабаром, голландські моряки поділилися своїми інноваціями в сфері сексуального життя на кораблі з заповзятливими японцями, які і взяли в обіг цю прекрасну ідею. Згодом (точна дата відсутня) Японія почала власне виробництво подібних ляльок для сексуальних утіх, якими вони активно постачали моряків далекого плавання і навіть підводні човни. На довгий час за цими ляльками закріпилася назва “голландські дружини”, які були з люблячими моряками, як то кажуть, і в горі, і в радості.  

Що ж стосується підтверджених згадок та інформації про секс-ляльок, то вперше про цей вид інтимних іграшок писав німецький сексолог Іван Блох у своїй книзі “Статеве життя нашого часу” аж у 1908 році. Але більш цікаву інформацію про німців ми розповімо далі.

Ідеал для фюрера

Існує думка, що творцем більш реалістичних секс-ляльок виступає ніхто інший, як Гітлер. Варто зауважити, що не залишилося ніяких офіційно підтверджених відомостей і доказів того, що подібні секс-ляльки вироблялися за часів правління Гітлера і вже тим більше з його ініціативи. За деякими даними ця інформація вважається і зовсім містифікацією. Але, тим не менш, всупереч усьому, така теорія дійсно існує і вона є однією з найпопулярніших версій, легенд, міфів (підкреслити необхідне) в історії секс-іграшок. Так як же фюрер прийшов до створення такої секс-зброї для знищення сексуального голоду?

Можливий макет Боргхільди, розроблений за збереженими ескізамиЗа часів Другої світової війни, коли частина німецьких солдатів, подібно голландським морякам з 15 століття, переживала часи відсутності сексуального життя, а інша частина вела безладні статеві зв'язки з ким доведеться, в тому числі і з повіями, якраз нібито і почалася історія створення секс-ляльок. Подібні сексуальні зв'язки з представницями найдавнішої професії благополучно закінчувалися у венеричних госпіталях, а тому ряди солдатів рідшали від того, що сексуальне задоволення виявлялося вище за значимістю, ніж власне здоров'я. Після & ldquo;такої собі” статистики по захворюваннях, яка значно била по бойовому духу армії і не тільки, головнокомандувачем було прийнято рішення створити штучну жінку для сексуальних утіх. Втім, чому б і ні? Штучна дама і венеричними захворюваннями не нагородить, і сексуальне напруження зніме, і занудьгувати не дасть, та й обмежить сексуальні контакти з неарійськими жінками. Тим більше, Гітлер скомандував не просто солому в ганчірки заштовхати і зліпити щось за жіночою подобою, а розробити реалістичну і цілком собі сексуальну жінку за мірками еталонів того часу, розписавши всі параметри починаючи від зросту і закінчуючи кольором очей майбутньої улюблениці чоловіків. Як кажуть, я художник, я так бачу. Називався ж проект з розробки секс-ляльки “Боргхільда”.

Якою ж повинна бути ідеальна штучна жінка для сексуальних утіх? Для того, щоб переманити увагу солдатів від справжніх жінок до штучної, варто було відмінно напружитися, щоб створити ідеальну альтернативу для сексу. Були висунуті умови:

  • зріст ляльки повинен бути в справжню величину, а саме 176 см;
  • шкіра ляльки повинна бути максимально схожа на людську, щоб відчуття були реалістичними (виготовлялася лялька з силікону);
  • статеві органи повинні передавати всю натуралістичність відчуттів під час статевого акту;
  • тіло ляльки має бути рухливим;
  • коротке світле (блондинисте) волосся;
  • блакитні очі;
  • пухкі губи і великі груди;

Ідеальна лялька-арійка повинна була володіти всіма вищеописаними якостями. Надихалися ж розробники еталонами жіночої краси того часу, а також особистими і загальноприйнятими смаками і уподобаннями чоловіків. Так, фігуру ляльки планували повторити в точності як у легкоатлетки Вільгельміни фон Бремен, а обличчя перейняти в угорської актриси Кеті фон Нагі. Але задуманому не судилося трапитися, так як Кеті фон Нагі відмовилася брати участь в даному проекті, після чого довелося змінити обличчя ляльки. Було прийнято рішення зібрати загальний образ жіночої зовнішності, спираючись на чоловічі смаки. Відтворити макет жінки, який особисто схвалив Гітлер, було доручено Францу Чакерту, який на той момент вже був відомий, як людина, яка розробила скляний манекен жінки з усіма анатомічними особливостями. Не дивно, що така найважливіша посада дісталася саме йому.

Угорська актриса Кеті фон Нагі, обличчям якої повинна була володіти ідеальна лялька Боргхільда

Так, за легендою ідеальна арійка Боргхільда таки вийшла в світ і навіть перевершила всі очікування як чоловіків, так і фюрера, але щасливого довгого життя вона не побачила. Після масових бомбардувань форми для виготовлення, різна документація і всі ознаки лялькового життя були знищені, за винятком деяких одиничних ескізів, за якими сучасники відтворили макет штучної жінки. Є ця теорія з Боргхільдою справжньою або ж чиєюсь вигадкою, достовірних даних і доказів немає. Тому, вірити такій цікавій історичній розвилці чи ні, вирішувати тільки Вам. Але як забавний факт про секс-ляльок і Гітлера, ця теорія займає почесне місце. 

Все реальніше і реальніше

Реалістичні секс-ляльки RealDollПерескакуючи весь той період низькоякісного виробництва секс-ляльок, а саме приблизно до 1980-х років, коли виготовлялися гумові жінки сумнівної якості, виду і форми, часто рвалися, псувалися і лопалися, перейдемо відразу до більш світлих і прогресивних часів в історії секс-ляльок. 1990-ті роки постали перед людством з новими розробками в сфері інтимних послуг. Роки йдуть, прогрес рухається, секс-ляльки поліпшуються. Останньому ж посприяв декий Метт Макмаллен, який починав як скульптор і художник, а в подальшому став генеральним директором компанії Abyss Creations і відомим як творець реалістичних ляльок для сексу RealDoll. Саме в 90-ті молодим Макмалленом був створений арт-об'єкт, виготовляючи який хлопець не переслідував ніякої комерційної мети і матеріальної вигоди. Під даними арт-об'єктом виступала дуже реалістична жіноча фігура з силікону в повний зріст. Після успішної розробки такого натуралістичного манекена Метт Макмаллен вирішив зробити ще парочку примірників і розмістив їх фото у себе на сайті. Можна сказати, що з цього моменту молодий чоловік, сам того не підозрюючи, став успішним бізнесменом. А наштовхнули на такий пікантний бізнес його самі ж користувачі і відвідувачі сайту. Після розміщення фотографій реалістичних ляльок-жінок на молоду людину посипалися повідомлення про те, мовляв “Чи можна з ними займатися сексом?”. Спочатку подібні повідомлення і прохання про виготовлення “таких же, але з робочими статевими органами” ігнорувалися, але коли їх ставало все більше і більше Макмаллен зрозумів, що натрапив на золоту жилу. З тих пір існує провідна компанія в Америці Abyss Creations, яка виробляє реалістичні секс-ляльки RealDoll.

Секс-ляльки RealDoll представляють із себе натуралістичних штучних жінок в натуральну величину, які володіють усіма анатомічними особливостями людини. Виготовлені ляльки, в основному, з приємного на дотик, реалістичного силікону, всередині якого розміщений металевий каркас, який дозволяє згинати і розгинати ляльку як завгодно. Щоб задовольнити потреби і смаки кожного, компанія надає кілька варіантів зовнішності і статури на вибір. Виробники можуть виконати навіть самі незвичайні або дивні побажання у виготовленні ляльки. Так що, якщо у Вас є пару зайвих тисяч, а то і десятків тисяч доларів, то будь-який сексуальний каприз за Ваші гроші цілком може бути здійснений. Для загального відома, ціна секс-ляльки RealDoll може варіюватися від 4 тисяч до 50 тисяч доларів, в залежності від складності спеціального замовлення. 

Але якщо Ви думаєте, що на зовнішній реалістичності Метт Макмаллен благополучно зупинився, то помиляєтеся. У 2014 році компанія вирішила, що їх лялькам для повноцінної реалістичності не вистачає штучного інтелекту. Для реалізації цієї ідеї виробники підключили фахівців, які розробили програму штучного інтелекту спеціально для ляльок RealDoll і успішно впровадили її в проект ляльок під назвою Harmony. Тепер деякі моделі силіконових жінок здатні не тільки підкорювати своїм натуралістичним виглядом, але і приймати команди, розмовляти, відповідати на питання і розпізнавати свого власника. Розумних, філософських промов і цитування Канта очікувати не варто, але мінімальним, примітивним словниковим запасом лялька буде володіти. Наприклад, вона зможе Вас привітати після важкого дня і поцікавитися, як пройшов Ваш день. До того ж, лялька здатна підморгувати Вам очима, моргати, мружитися, посміхатися і грати мімікою. Та й характер Вашої штучної жінки Ви зможете вибрати і запрограмувати самі. В налаштуваннях Вам дається вибір, з яким же характером Ви бажаєте бачити Вашу ступницю: балакучою, сором'язливою, люблячою, пристрасною, ревнивою, лютою, примхливою і т.д. Ціна ляльок-роботів також залежить від технологічних характеристик і функцій, якими буде володіти іграшка. У будь-якому випадку, в наш час, володіючи достатньою кількістю грошей, Ви можете дозволити собі придбати ідеальну, хоч і штучну, жінку, виготовлену під Ваш смак і ідеал. До чого дійшов прогрес… 

Прогрес не стоїть на місці

Складно уявити, що нас чекає в недалекому майбутньому, якщо вже зараз живих людей запросто замінюють реалістичні роботи-ляльки. Знадобилося всього пару століть, щоб зі звичайних солом'яних жінок зробити гумових, і всього пару десятків років, щоб гумових ляльок перетворити на високотехнологічних роботів, здатних задовольняти всі потреби людини. Не варто навіть говорити про те, що деякі чоловіки навіть одружуються на своїх ляльках і живуть з ними роками, приймаючи їх абсолютно за повноцінного супутника життя. Так, реалістичні ляльки, а вже тим більше роботи зі штучним інтелектом - це забава для тих, хто володіє великими грошима, адже така іграшка потрапляє під розряд дорогих девайсів, але незважаючи на це, бізнес і виробництво технологічних ляльок з року в рік процвітає і вдосконалюється. Звичайно, будь-то 2020 або 2025 рік, на ринку секс-іграшок все одно будуть представлені і такі варіанти, як надувні секс-ляльки, які лише віддалено нагадують справжню жінку або чоловіка, а іноді і зовсім нічого спільного з ними не мають, але бюджетний варіант теж має місце бути. А раптом Вам так сподобається присутність навіть простенької надувної ляльки, що Ви вирішите накопичити грошей і купити повноцінного робота, який перевершить всі Ваші очікування? У будь-якому випадку, прогрес не стоїть на місці і ми впевнені, що найцікавіше нас чекає ще попереду.

 

Відгуки

Секс-ляльки: шлях від солом'яних жінок до штучного інтелекту (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Секс-ляльки: шлях від солом'яних жінок до штучного інтелекту, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка